Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Na pewno smaczne.

Fotografia potraw to też sztuka fotografii którą ostatnio zajmuje się coraz więcej osób
    z lepszym lub gorszym skutkiem jak w każdej dziedzinie fotografii.
    .
    Dzisiaj Klopsiki wieprzowe z ryżem i pieczarkami.
    pomocne sugestie i opinie mile widziane.
    .
    ...1
    .
    c.d.n.
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

zjadł bym chętnie ale jako zdjęcie reklamowe nie porywa

Domyślnie

Do reklamy może nie ale do karty menu, może by się ktoś skusił,
    i na przystawkę sushi.
    .
    ...2
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

Hej, po pierwsze - szumi dokoła las. Wygląda, jakbyś trzaskał na bardzo wysokim iso. Po wtóre - strasznie skompresowałeś: 44 dpi to szaleństwo. Po następne - to nie tak: robię ładny obiad, rozsypuję trochę pieprzu, pstryk, do kompa i już. Widelec nieestetyczny, okruchy na desce, pomidorki z podłubaną skórką, GO zupełnie niezdecydowana, kompletny chaos w kadrze, światło - byle jasno było. Podobnie ma się sprawa z siusi (po co te kryształy rżnięte z sosem po lewej?! nie robią temu zdjęciu nic dobrego; niebieski zafarb cieni - balans kuleje?). Do karty menu raczej nikt poważny by tego nie wziął, jako pamiątkowa fotografia fajnych jedzeń - może funkcjonować; sam mam kilkanaście sesji z różnymi pizzami, które popełniłem kilka lat temu
    pzdr
    pozdrawiam - M.
    D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...

OKO KOTA

Domyślnie

i to się nazywa rozebranie sprawy na czynniki pierwsze.
    oczywiście twój puknkt widenia i sugestie wezmę pod uwage w przszłości
    choć nie ze wszystkimi sie zgadzam.
    100% hobby. ... ... www

Domyślnie

... te foty nie w pełni zachęcają do degustacji tych potraw, tak to odbieram

Domyślnie

no to jeszcze troszkę pozniechęcam
    ...3
    100% hobby. ... ... www

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Takie troche socrealistyczne obrazki z jadlodajni Kiczowate ale ja czasem lubie kicz. Szkoda, ze takie poucinane.

Domyślnie

a na deser!
    ...4
    100% hobby. ... ... www

Domyślnie

Widać że próbujesz i jest to fajne. Na pewno niełatwo takie zdjęcia robić - wiem, sam próbowałem. 2 i 4 najlepsze IMO. Na tego typu fotografii dobrze się nie znam, ale sugerowałbym:
    - więcej koncentracji na detalach (np. element deseru - wisieńka, truskawka, itp.)
    - więcej prób ze światłem (szczególnie np. światło z boku pomaga wydobyć ładnie fakturę przedmiotów)
    - więcej obróbki (np. na czwórce aż prosi się o winietę)

Przeglądnij jeszcze portfolio Fraglesa - on packshoty robi(ł) oraz przeglądnij http://www.kwestiasmaku.com/ - wg mnie jest tam naprawdę dobra robota foto w zakresie jedzonka.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów