Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Domyślnie

4. ładna
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

pierwsza gasienica kadr jakos cos niepasuje, druga jest spoko, motyl bylby gites ale troche niebardzo rozlozona GO, gasienica na 4 OK

Domyślnie

Ostrość ok, ale nie podobają mi się przepalone światła, szczególnie na pierwszej gąsienicy i brzegu skrzydeł motyla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Ostrość ok, ale nie podobają mi się przepalone światła, szczególnie na pierwszej gąsienicy i brzegu skrzydeł motyla.
    Czy ktoś jeszcze widzi przepały bo jeśli tak to mój wysłużony CRT-ek powędruje na strych. Jak do tej pory nie miałem problemu ani z przepałami ani z kolorami, ale może...
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ja nie pisalem o ostrosci tylko o rozlozeniu GO a to zasadnicza roznica

Domyślnie

Może źle się wyraziłem: to co jest poza głębią ostrości (brzeg skrzydła motyla) jest całkowicie wyprane ze szczegółów, rażąca oczy biała plama. Faktycznie jest to problem rozkładu GO. To samo przy tej gąsienicy, może lepiej byłoby odciąć prawa strone kadru z rozpraszającą uwagę białością. W obu przypadkach histogram lekko wspina się na prawy skraj wykresu.

Domyślnie

1 i 4 super
    2 chciałbym zobaczyć w poziomie , oraz w troszkę delikatniejszym świetle .
    3 kadr nie ten..
    5 perspektywa kuleje , a co za tym rozłożenie głębi na tym traci .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Dzięki Arturze za odwiedziny, Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna, ale jesteś zbyt łaskawy pisząc że 1 i 4 super. To są dopiero moje początki w makro i sam wiem że nie jest najlepiej. Ale jutro biorę lekcję u mistrza Arachiusza więc jest szansa że się poprawię.
    Może ten kadr bardziej Wam podejdzie:
    6.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Dzięki Arturze za odwiedziny, Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna, ale jesteś zbyt łaskawy pisząc że 1 i 4 super.
    Ok , cieszy bardzo że sam masz dystans do swoich prac i szukasz swojego stylu , ale ja zdania nie zmienię . Dorzucę tylko te " 3 grosze" brakujące. Popełniłem dość duży błąd pisząc tylko słowo "super" - przepraszam. Naprawiam swój błąd .
    Kadr 1 - bardzo dobry, świetnie uchwycona chwila.Trudno z tej perspektywy o bardziej optymalny rozkład głębi. Technicznie jak najbardziej ok. Możliwe, że ja zastając taką sytuacje powalczyłbym o mniejszy kontrast, żeby więcej z cieni wyciągnąć .
    Kadr 4 - bardzo dobre cięcie, chyba najlepsze kolory, oraz światełko w tym temacie. Przepalenia jeśli są, to można je pominąć milczeniem.

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Ale jutro biorę lekcję u mistrza Arachiusza więc jest szansa że się poprawię.
    Ty to masz szczęście. Czekam niecierpliwie na owoce z tej współpracy.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Ważka robiona pod okiem mistrza Arachiusza na wspólnym plenerku, na razie jedna bedzie więcej;
    7.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów