Close

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 203

Wątek: Canon vs NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Z drugiej strony kto im każe wypuszczać tak szybko kolejną semi-puszkę z większą ilością pixeli,
    Myslę że muszą wsadzić opcje filmowania w odpowiedzi na 5D II co by nie mówić
    filmowanie otwiera nowe możliwości i przyciąga klientów dla tego będzie D700x kwestia tylko kiedy......obstawiam też uchylny LCD....Piksele mogli by zostawić po staremu....

Domyślnie

W wielu wypadkach nie ma wyjścia - trzeba się szarpnąć na "dwusystemowość"...
    | N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Myslę że muszą wsadzić opcje filmowania w odpowiedzi na 5D II co by nie mówić
    filmowanie otwiera nowe możliwości i przyciąga klientów dla tego będzie D700x kwestia tylko kiedy......obstawiam też uchylny LCD....Piksele mogli by zostawić po staremu....
    IMHO nie sądze żeby się zdecydowali na uchylny ekranik - w entry level jest to jak najbardziej uzasadnione ale powiedz mi dla ilu ludzi robiących zdjęcia aparatami pro/semi-pro będzie przydatny, ilu takich fotografów woła o to na forach?? Jak dotąd było tylko wydziwianie na uchylny ekranik w D5k które sie przerodziło w "eee tam niech sobie uchylne ekraniki w entry-lvl będą co mnie to..."

Domyślnie

Nikon na pewno doda filmiki, nie ma wątpliwości, choć opinie o użyteczności takiego gadżetu są mocno podzielone.
    Mnie tylko ciekawi kto pierwszy da radio do lamp?
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

Masz na myśli synchronizację do lamp studyjnych? W niektórych seriach niektórych producentów już jest.
    Jeśli ci chodzi o lampki "reporterskie" to minolta już dawno miała system oparty na radiu.
    Natomiast jeśli ci chodzi o odbiornik radiowy w body taki z gadaniną i muzyką to ... na razie czekamy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Natomiast jeśli ci chodzi o odbiornik radiowy w body taki z gadaniną i muzyką to ... na razie czekamy
    w sprawie radia i mp3 to ja bym obstawiał na Sony
    S5Pro;D70;G12;AFS 17-55 2.8 DX;AF 35-70D 2.8;AF 50 1.8;AF 85 1.8;AF 80-200 2.8;Kenko 25mm;SB 600
    Pentax ME super;Pentacon 29 2.8;Pentax-M 50 2.0;Tamron 105 2.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...
    No nie no, bez jaj
    Jasne, że do lampek. Przynajmniej własnych systemowych. A do innych i studyjnych opcjonalne odbiorniki.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 10-07-2009 o 23:16
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

Takie FlexyTT5 by pewnie bez problemu mogli wsadzić do półki jednocyfrowej - marketingowcy będą to pewnie trzymać do momentu gdy nie będzie nic innego do poprawy...

Btw - seksi wątek, cola czy pepsi?
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Takie FlexyTT5 by pewnie bez problemu mogli wsadzić do półki jednocyfrowej - marketingowcy będą to pewnie trzymać do momentu gdy nie będzie nic innego do poprawy...
    Czyli wcześniej doczekamy się Eye Control w cyfrze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nikon na pewno doda filmiki, nie ma wątpliwości, choć opinie o użyteczności takiego gadżetu są mocno podzielone.

myśle że bardzo szybko ludzie przestaną drwić z tego że aparaty kręcą filmy (a jeszcze niedawno - boki zrywać), przestanie to być gadzetem a stanie się normalnym użytecznym narzędziem

http://tiny.pl/hh7vx

www.fotokasty.pl/
    www.tamtamagency.com.pl/?s=5&fid=4
    www.tamtamagency.com.pl/kon/

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów