Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    ...

Domyślnie

Dokonałem parę miesięcy temu takiej przesiadki. Jak już wcześniej koledzy napisali jest trochę zmian na plus: matryca, większe możliwości konfiguracji, wizjer. Dodałbym od siebie doskonały wyświetlacz, na którym łatwo można ocenić ostrość (na D70 było to praktycznie niemożliwe), programowalny przycisk funkcyjny, wygodniejsze włączanie podświetlenia wyświetlacza i histogram RGB. Tak jak koledze JaW też mi na początku przeszkadzał uchwyt, ale się już przyzwyczaiłem. Czy jednak to wszystko jest warte 3kzł to już musisz ocenić sam. Niedługo powinien pojawić się D300s, więc powinno się pojawić trochę ofert sprzedaży D300 w sensownych cenach, może warto jeszcze trochę poczekać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    dokładnie, sam mam D70s, a jak już zmieniać, to najniżej D300. Różnica w cenie między D90 a D300 - do przełknięcia.
    Tia..., zaledwie 2000zł. Akurat na niezłe szkło.
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Domyślnie

dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami

jestem przede wszystkim zainteresowany jakoscia techniczna zdjec czyli lepsza matryce i lepszym przetwarzaniem obrazu. potem ida w parze wiekszy wizjer, lepszy LCD, dynamic range, lepsze ISO, wieksze mozliwosci ustawien parametrow obrazu (nasycenie, ostrzenie ...). ale dla samego lepszego LCD i wizjera i ADR nie zmienil bym D70 na D90 za 3000 zl. Dla mnie efekt czyli zdjecie musi byc jakosciowo bardzo rozne to tak gwoli wytlumaczenia co mnie w zamianie interesuje ...

Domyślnie

miałem jedną z pierwszych D70 tek i dość długo nim robiłem po przejściu na D90 efekt taki jakby Ci ktoś klapki z oczu zdjął
    wiadomo że kuszą Dxxx ale za duża różnica w cenie i jak na razie nic z tego
    chyba że w Lotto a wtedy to już D3
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Mówiąc krótko- warto.
    Troszkę gratów w ciężkiej torbie....

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja miałem d80 i jak zmieniłem na d90 to zauważyłem że rozpiętość tonalna się zwiększyła no i użyteczne wysokie czułości ISO. WARTO !!!

Domyślnie

Wg testów, obrazowanie D90 jest nawet delikatnie lepsze niz w D300, więc podwójnie warto.
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Domyślnie

Mogę tylko i wyłącznie polecić D90-chyba,że deczko dozbierasz grosza i TRZYCYFRÓWKA
    Pozdrawiam

Domyślnie

Warto! Ja przesiadlem sie z Dxxx na D40 bo nie mialem wyjscia (dluga historia.....) nameczylem duzo dobrych zdjec na matrycy z takze D70 i po przesiadce na D90 szczenka spadla:O Przetwarzanie obrazu znakomite.....matryca swietna no i rozpietosc tonalna wysoka....a tego akurat sie nie spodziewalem.....poza tym wyswietlacz zrobi na tobie duze wrazenie po przesiadce z D70
    3x Warto!

Fakt Dxxx kusi ale po co pancerna puszka jak szkla szkla w przyswajalnej cenie to odkurzacze

Domyślnie

mam oba te aparaty (i nie tylko te)
    lepiej się w ręku trzyma D70
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów