Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Ulica cd.

Domyślnie Ulica cd.

Zdecydowałem się zasiać jeszcze kilka zdjęć typowo ulicznych w takiej postaci:

1.

2.

3.

4.

Oczywiście sygnały zwrotne mile widziane, pzdr!
    pozdrawiam - M.
    D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...

OKO KOTA

Domyślnie

Kadry do mnie jakoś nie przemawiają .Na dwójce jakiś horror się dzieje- wygląda to jak nieumiejętnie zrobiony HDR( mogę się mylić),twarz ma dziwną obwódkę, drzewa jakby zdublowane.W ogóle wszytkie foty jakby delikatnie zruszone...Jedynie konwersja do cz&b na 3 fotce calkiem mi sie widzi
    D90, N501.8,S18-50,T12-24, SB-900 plus radzieckie usłojenie

Domyślnie

Paveu-k, proszę Cię o rozsądek... Chyba nie sądzisz, że postawiłem sprzęt na statywie, poczekałem, aż pan zajrzy do śmietnika i zdjąłem go z bracketingiem, żeby zrobić z tego HDR Ta fotka (podobnie, jak zdjęcie pani z walizami) to efekt chwili: miałem wybór - zrobić zdjęcie takie, jakie się da albo nie robić wcale; jak w foto ulicznej często bywa, mój priorytet to zatrzymanie chwili, sytuacji. Jeżeli uda mi się przy tym zachować dobrą jakość i walor artystyczny to dobrze.
    Fakt faktem, drzewa na fotce pogięło - wyciągałem trochę na siłę detale i ratowałem przepały, przyznaje się bez bicia. Spróbuję przysiąść jeszcze do tego zdjęcia i znaleźć równowagę. Zruszone? Nie wiem, ja poza rzeczonym zdjęciem ze śmietnikiem nie widzę tego typu niedociągnięć. Jakkolwiek, mi wydawało się ciekawie - jak widać po znikomej liczbie komentów faktycznie coś jest chyba nie tak
    pzdr
    pozdrawiam - M.
    D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...

OKO KOTA

Uprawnienia umieszczania postów