Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Padła matryca

Domyślnie Padła matryca

Niestety, po paru latach intensywnego używania padła matryca w E5000. Aparat był w serwisie w Lublinie i został zwrócony z taką diagnozą. W serwisie Nikona powiedzieli, że owszem wymienią. Za matrycę 1000 zł plus robocizna 500 zł. Za 1500, to już mozna kupić lekko przechodzone lusterko. Mam jednak sentyment dio tego aparatu. Jako drugi sprawował mi się znakomicie i chcę go reanimować. Na moje pytania zadane serwisowi, czy można założyć inną matrycę brak odpowiedzi. Poszukiwania w necie uszkodzonego z dobrą matrycą póki co zawiodły. W związku z tym mam pytanie.
    Czy ktoś już wymieniał matrycę w E5000 lub innym i wie z którego modelu może pasować ?
    A może ktoś ma na półeczce uszkodzonego E5000 ze sprawną matrycą ?
    Może w tym dziale jest więcej czytających i jakaś dobra dusza przeczyta i pomoże. Będę wdzięczny za informacje.

Domyślnie

Problem rozwiązałem i czekam teraz na zamówionego E5000. Przełoże tylko akcesoria i puszka znowu powędruje do torby. Z zapasem zawsze bezpieczniej.
    Dalej nie daje mi spokoju sprawa wymiany matrycy. W serwisie coś mi tam tłumaczono, że pewnie z innego modelu nie będzie pasować. Nie mam dostępu i możliwości sprawdzania i wymiany. Gdyby ktoś wiedział, jaka matryca pasuje (oczywiście oprócz E5000), lub miał taką na zbyciu, to aparat leży i czeka na eksperymenty. Rzecz o tyle ciekawa, że można przełamać monopol serwisowy.

Uprawnienia umieszczania postów