MAm D80 i chcialem ustawic podnoszenie lustra a tam mi sie wyswietlil komunikat" ta opcja jest nie dostepna przy bieżacych ustawieniach" mam ustawione na manualu i nie zabardzi wiem co mam zrobic wiec prosze o pomoc.
Szukaj
MAm D80 i chcialem ustawic podnoszenie lustra a tam mi sie wyswietlil komunikat" ta opcja jest nie dostepna przy bieżacych ustawieniach" mam ustawione na manualu i nie zabardzi wiem co mam zrobic wiec prosze o pomoc.
1. Stan baterii.
2. Na zielone Auto.
instr. str 124-126.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Stan baterii około 75% na zielone auto i dalej bez zmian![]()
A instrukcja niestety bardzo daleko
Druga bateria, albo naładuj - bo nie pójdzie !
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-06-2009 o 22:57 Powód: proszę nie mnożyć postów.
nie mozez miec okolo 75%,75% to takie min,najlepiej miec wiecej wiec naladuj do pelna i sprawdz
Zbędny
Nie posiadam drugiej bateri wiec pozostalo mi naladowanie tej której posiadam.Czy tylko na 100% bateri mozna ta opeercje przeprowadzić?
niekoniecznie ale z tego co pamietam do u mnie w d90 musialo byc wiecej niz 75% czyli np 76 ale naladuj do pelna i wtedy sprawdz bedziesz mial 100% pewnosc![]()
Zbędny
OK narazie dziekuje, ładuje baterie a póżniej co bedzie to zobaczymy. Dam znac.
Mam pytanie czy tutaj chodzi o wtepne podnoszenie lustra czy o podnoszenie w celu czyszczenia matrycy......jesli to drugie to bateria powyzej 75% i tryb jest nie wazny..w menu wybieramy opcje i wciskamy spust.....ograniczenie jest wprowadzone dla bezpieczenstwa!
co do instrukcji to zawsze mozna zassac PDFa ze strony nikona.....wystarczy sie zarejestrowac![]()
Nikon http://greg77.com/
Chodziło mi o wstepne podnoszenie lustra.A więc naładowałem baterie ustawiłem na "zielono" funkcja odżyłazatwierdziłem ok pojawil sie komunikat po chwili zgasł a na na gornym wyświetlaczu pojawiły sie na chwile poziome kreski i po chwili znów wyswietla nastawy.Czyli mam rozumiec ze do czasu wyłączenia sprzetu lustro bedzie cały czas podniesione.
Skontaktuj się z nami