Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kilka fotek

Domyślnie Kilka fotek

Kilka pstryków z niedzielnej zasiadki na ptasi drobiazg.Zdjęcia robione z ukrycia.

1.Młoda bogatka

2. Kowalik

3.Mniszka

4.Sójka

Domyślnie

Jak zawsze ślicznie, ostro tło i w ogóle, kowalik to moja wieczna porażka, teraz jak coś tam już umie to wybieram się go zaatakować.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

rozumiem, że ogniskowa uszykowana na ptasi drobiazg, a sójka nieco zakłociła ten stan rzeczy? Mnie się podoba mimo, że pień spory jak na te maleństwa
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Zbysior:dzięki za komentarz,ciesze się że fotki się podobają.Co do focenia kowalików to jak masz miejsce gdzie je regularnie spotykasz "przygotuj" odpowiednią gałąż lub pieniek i "nafaszeruj" go ziarnami słonecznika i orzeszkami ziemnymi.Na 100% procent przyleca się pozywić.Do tego będziesz miał z pewnością bogatki,modraszki,ubogie a także dzięcioły(sczególnie od jesieni do wiosny).Życze sukcesów i wspaniałych zdjęć.

wld: Dzieki.Co do sporego patola to właśnie liczyłem na dzięcioły i grubodzioby ale tym razem pokazały się na moment także foty nie specjalne ale jestem cierpliwy i jak czas i pogoda dopiszą będę kontynuował temat.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Miejsce mam nawet kilka, dzięki za poradę, myślałem że kowaliki tylko robale wcinają i nie przyszło mi do głowy żeby je słonecznikiem faszerować. Przyjrzałem się dokładnie tej gałęzi i teraz dopiero widzę jak to trzeba zrobić, jeszcze raz dzięki.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Co do gałęzi to zrób to tak żeby nie było widać na zdjęciach "przynęty" i najlepiej żeby wyżłobień na pokarm dla ptaków tez nie było widać.Mnie się to nie do końca udało i muszę poprawić następnym razem.Kowaliki,sikory,dzięcioły,dzwońce i grubodzioby bardzo chętnie zjadają orzeszki i słonecznik.Jak dołożysz jeszcze troszkę słoninki to teraz masz murowane sójki a od jesieni dzięcioły.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tylko że dopóki nie napisałeś że trzeba ziarno powciskać, to ja tych wycięć wcale nie zauważyłem, chyba podświadomość pomyślała że widocznie tak ma być i nie skierowałem na to mojej uwagi. Z resztę z moim doświadczeniem to jeszcze guzik się widzi i dopiero jak ktoś z doświadczonych fotografów opisuje zdjęcia to dopiero przychodzi olśnienie.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Kowal pięknie wyszedł

Domyślnie

...albo mi się wydaje, albo trochę za mocno odjęte nasycenie ...wybieram kowalika
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Jak dla mnie przednio, a kowalik nawet piętro wyżej.
    LED ZEPPELIN

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów