Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

clusca - nie no strona mi chodzi OK tylko nawigacja jest jakaś taka dziwna - na stronie Lowepro to wszystko znajdziesz w sekundę

Znalazłem tą Saharę - tylko z tego co tutaj pisze "can fit a pro DSLR with up to 6 1/2" lens attached, plus 3-4 additional lenses and a flash" - jedna puszka wejdzie na ludzie ale czy druga także? Tak zapowiada się fajnie bo widzę że można dostosowywać wielkość torby w zależności od tego ile chcemy zabrać Nie wiecie czy w Krakowie można gdzieś obejrzeć Naneu? Bo Lowepro są w Fotodlusie, Tamraci w Fotopanoramie, Case Logica mają w Digimani a Naneu?
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

A nie wolisz, w przypadku gdy będziesz miał konieczność zabrać ze sobę cały sprzęt, zakupić sobie plecak na sprzęt foto. Niewielką torbę mógłbyś używać zabierając ze sobą jedną puszkę z 50 1.8, a w przypadku konieczności taszczenia całości sprzętu wraz z laptopem, lub dokumentami brałbyś plecak foto. Ciężar na ramionach w plecaku także się lepiej rozkłada. Ja ostatnio zakupiłem fajny i pojemny plecak o którym nawet założyłem wątek - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=103090. Polecam, na Twój sprzęt będzie ok
    D800, AF-S 24-70 2,8, AF 80-200 f2.8 ED new, Leica X typ 113

Domyślnie

Hmmm no pojemności to mu odmówić nie można... cena też bardzo niska ALE to plecak - tzn nic nie mam do plecaków foto ale wyjmowanie z niego sprzętu oznacza zdejmowanie tego z pleców, potem zakładanie i tak w kółko sęk w tym że bardzo rzadko zdarza mi się focić w 1 miejscu do oporu - zawsze się nachodzę a to tu, a to tam, w międzyczasie jeszcze zmiana np puszki na drugą itd - z plecakiem (nawet najlepszym) to będzie ciągłe zdejmowanie i zakładanie a właśnie to jest jedna z rzeczy jaka mi przeszkadza w slingshot'cie - tzn jest to świetny poręczny plecaczek z fajną kieszenią tylko dopóki nie musimy wyciągnąć czegoś co jest w tej "nieporęcznej" części wtedy zaczynają się czasem akrobacje

Dlatego właśnie chodzi mi o torbę - tak aby mieć wygodny dostęp, bez zdejmowania albo akcji "przytrzymaj mi szkło bo muszę zapiąć plecak" Również niespecjalnie skłaniam się do takich półśrodków - nie wiem jak z wytrzymałością wyrobów tej marki - jak to napisał ktoś w tym tamtym wątku "docenisz to przy pierwszym upadku albo ulewie" - nie zależy mi na znaczku - za to zależy mi na wykonaniu dla przykładu ostatnio po powrocie z wypadu foto wyglądałem jak po wrzuceniu w ubraniu do basenu, wyjęciu i zawieszeniu na mnie slingshota (ramię torby schło do wieczora)... ale cała część osłonięta pokrowcem AW idealnie sucha i właśniena takim wykonaniu mi zależy

ew rozważę dużą torbę na wszystko bez kieszeni na papiery w której wszystko będzie leżeć na co dzień i drugą małą na 1 body z 50/1.8 - też jakieś wyjście jak na razie to najbardziej mi się widzi ten Lowepro Classified 250 AW (tylko cenę ma okropną )

Domyślnie

przebrnalem przez wszystkie tematy i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie a jednoczesnie nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj
    potrzebuje torbe na d700+grip, N14-24, N24-70,N50, S8 Fish-eye, S70-200, sb600, sb900

Domyślnie

zadnych pomyslow/podpowiedzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niezarejestrowany Zobacz posta
    przebrnalem przez wszystkie tematy i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie a jednoczesnie nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj
    potrzebuje torbe na d700+grip, N14-24, N24-70,N50, S8 Fish-eye, S70-200, sb600, sb900
    Powinenes sie spokojnie zmiescic do Lowepro Stealth Reporter D550 AW. I jeszcze Ci laptok wejdzie Lowepro to klasa sama w sobie.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Windows prawda. Właśnie wyrzucam na śmieci Stealth Reportera 500 AW po 2 latach umiarkowanie intensywnego użytkowania. Najpierw poszedł zamek od komory głównej, no ale można przecież zapinać od drugiej strony, jest też jeszcze klamra, więc dało się jakoś z tym żyć. Miesiąc temu rozsypał się suwak od zamka, zamykającego kieszeń pokrowca przeciwdeszczowego, przez co spadochron zaczął namiętnie usiłować wychodzić na światło dzienne. Dziś zaś pękła klamra do paska na ramię, co przelało we mnie czarę goryczy. Nade wszystko jednak torba ta jest niewygodna i zbyt miękka - ściany wkładu wewnętrznego nie utrzymują ciężaru nawet lekkich obiektywów, przymocowanych do nich od wewnątrz, przez co "walą się" do środka torby (TAK wygląda dziś wnętrze wora, który dwa lata temu został kupiony jako torba).
    Co zatem polecacie do D300 z gripem, F100, kilku (4-5) stałek, Sigmy 15-30 i 120-400? Lowepro (czy raczej Loweamator) - z wyżej wymienionych względów - odpada
    flickr dużo gratów

Domyślnie

Ale reportery zawsze byly miekkie, tak jak czesc pro toreb reporterskich innych producentow. Chcac cos sztywnego trzeba wybrac inny model.
    Co do usterek, jest gwarancja. Generalnie ja problemu z niczym z Lowepro nie mam (a troche gratow od nich mam), reportera 300 uzywalem dosyc intensywnie kilka lat i jedyny minus to lekko przetarty pasek (dowiedzialem sie ze mozna by wymienic na gwarancji, tylko dowod zakupu jest potrzebny a ze torba pochodzi z czasow kiedy faktur nie zbieralem to pasek kupie nowy)
    Czyl jak widac z lowepro moga byc broblemy ja i moze ich nie byc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niezarejestrowany Zobacz posta
    Do podobnego zestawu używam torbę Mekko R1X i jestem mega zadowolony. Szczerze polecam.
    fx i 10,5; 85; 14-24; 24-70; 80-200 af-s; SB-600 i 900

Domyślnie

No i torba już u mnie - Lowepro Classified 200AW - ostatecznie wybrałem 200 bo jest 3cm cieńsza a te papiery które miałem nosić w tylnej komorze laptopa wchodzą spokojnie w przednią kieszeń tak więc torba mniejsza a i 70zł zostało w kieszeni Torba generalnie superowa, pojemna, o dobrej sztywności tak że aż chce się do niej pakować sprzęt i w drogę

Torbę kupiłem w http://www.torbylowepro.pl/ i bardzo ale to bardzo polecam - zakupiłem tutaj na podstawie komentarzy z tego forum (same pozytywy) - wczoraj zamówiłem, a dziś mam ją już w rękach - to taka reklama ale uważam że rzetelną pracę należy chwalić i reklamować (dodatkowo służą radą itd)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów