Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: D70 - umarł

Domyślnie

Mi kiedyś D70 padł na amen, z tego co pamiętam objawy były takie same (poza tym padał "na raty"). Oddałem do serwisu i naprawili za darmo - to była fabryczna wada w D70, naprawiali nawet poza gwarancją. Jak żadna z powyższych podpowiedzi nie pomoże, uderzaj do serwisu.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

hehe a juz myslalem ze smiec ze starosci
    Zart-bez obrazy......
    Nowa bateria powinna rozwiazac problem
    Ale wczesniej pozycz od kogos sprawna......eee a jak sie okaze ze to wada to jak kolega pisal "serwis"

Domyślnie

A kolega nie ma dwóch baterii? Jak można żyć bez dwóch baterii? Ja miałem dwie, więc od razu wiedziałem, że to aparat, a nie baterie Poza tym jeśli dobrze pamiętam, do D70 dawali taki koszyczek, że można było awaryjnie "paluszki" wmontować i jazda. Teraz nie dają takich gadżetów nawet do D3... (chyba)
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Teraz nie dają takich gadżetów nawet do D3... (chyba)
    A swoją drogą - ciekawe, czy dają, czy nie.
    Do MB-D10 (czyli gripa do d300/d700) koszyczek na baterie paluszki jest.

Mi to co prawda tylko raz, ale jednak uratowało tyłek.
    EN-EL4 to jest ogniwo wyśmienite i ciężko się z tym sprzeczać.
    Jednak czasami i tą baterię trzba naładować
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Ten koszyczek dodawany do D70 pozwalał włożyć trzy baterie litowe CR2. Nigdy z niego nie korzystałem. Służył chyba tylko zrobieniu wrażenia, że można liczyć na alternatywne zasilanie, bo baterie te są drogie i wcale nie takie łatwe do kupienia - w byle kiosku się ich nie kupi!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ten koszyczek dodawany do D70 pozwalał włożyć trzy baterie litowe CR2. Nigdy z niego nie korzystałem. Służył chyba tylko zrobieniu wrażenia, że można liczyć na alternatywne zasilanie, bo baterie te są drogie i wcale nie takie łatwe do kupienia - w byle kiosku się ich nie kupi!
    Faktycznie, to było na CR2. No, powiedzmy, że tam gdzie ja się kręciłem z D70, dało się je kupić, ale fakt - nigdy nie potrzebowałem (wystarczały mi dwa akumulatory).

Domyślnie

Odniosę się do tytułu....

RIP (*)

Umarł król niech żyje król. (Przynajmniej dla baterii)
    Ostatnio edytowane przez smokwaw ; 25-06-2009 o 13:23
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów