Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: D70 - umarł

Unhappy D70 - umarł

Czesc
    Potrzebuje info. czy ktos mial podobny przypadek. Podczas formatowania CF puszka przestala calkowicie wyswietlac na ekranie podgladu menu i zdjec. W tej chwili nie wyswietla nic. Podlaczenie do kompa nie daje zadnego efektu. Aparat uzywany sporadycznie, nigdy nie upadł, nigdy nei miał zadnej innej przygoy.
    Tomasz
    NIKON D70s + KITowy 18-70 + 70-300G + .... + C5050

conik
    Gość

Domyślnie

a dioda sie pali caly czas ?

Domyślnie

Nie - wlacza sie przy uruchomieniu i gasnie.
    Tomasz

Domyślnie

Wyjęcie baterii próbowałeś?
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Domyślnie

po wyjeciu baterii oczątkowo pozwalal zrobic jedno foto, ale oczywiście bez zapisu i podglądu - teraz juz nie.
    Tomasz

Domyślnie

Czy ta bateria w ogóle jest jeszcze dobra? Może to ona zakończyła żywot? Dobrze byłoby podmienić, bo wygląda tak jakby brakowało jej energii.
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Domyślnie

Czy robiłeś coś takiego? Po komunikacie, że bateria jest wyładowana, wyłączałeś aparat, po pewnym czasie znowu go włączałeś i robiłeś jeszcze kilka fotek. Takie postępowanie może skutecznie załatwić baterię.
    Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja

Domyślnie

Na początek wrzuć ją do ładowarki a potem spróbuj zrobić choćby jeną fotkę bez lampy, z zapisem na kartę. Może jeszcze zdążysz nawet obejrzeć wynik na podglądzie. Jeśli tak, to już jakiś sukces. Potem kombinuj nową baterię.

Domyślnie

Dzieki za info - diagnoza wlasciwa .... (niestety) bateria wyzionela ducha. A odpowiadając na pytanie - nigdy nie robilem numeru ze po wyladowaniu baterii robilem foty.

Pozdrawiam

Tom
    Tomasz

Domyślnie

Może pomoże, ostatnio zostawiłem włączonego d70s na słabej baterii - zapomniałem wyłączyć. Następny dzień biorę aparat do ręki a tam nic nie działa podpinam baterię pod ładowarkę nie chce ładować, no to jeszcze raz ściągam baterię podpinam dalej nic wsadzam do aparatu nic i tak się bawiłem dłużej baterią + ładowarką - ściągałem potem zakładałem no i w końcu zaskoczyła

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów