Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: kopciuszek...

Domyślnie

Nie powiesz chyba, że to z ręki ? (tzn. bez użycia statywu)
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Jacku, choc mam statyw i monopod w ogóle ich nie użyłem. Wszystkie zdjęcia, które prezentuję powstają z ręki. Dlatego tak cenię mojego Nikkora - za jego niewielką wagę
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Mimo tego, że miałem krótko ten obiektyw i w ogóle krótko fotografuję , to parę zdjęć już zrobiłem - ale daję słowo, że nie mam pojęcia jak Ty to robisz ...pomijam już pozostałe aspekty, ale ostrość i jakość to mnie zadziwia...
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

No nie opad szczeny, choć strzelam nieźle ( zawsze do tarczy nigdy do zwierząt ), to bez monopoda sarnę mogę ostro zrobić ale nie pticę i to z taką ostrością.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Na Waldka zawsze można liczyć , bardzo ładnie.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Zbysior mając tyle kg sprzętu co Ty też musiałbym podpierać go statywem lub monopodem Przyznam, że kiedyś próbowałem używać statywu ale wiele ciekawych ujęć przeszło mi koło nosa, gdyż po prostu nie zdążyłem w porę obrócić aparatu. Stwierdziłem, że to nie dla mnie i zrezygnowałem z tego dobrodziejstwa. Czasem bywa tak, że pierzak przyleci nagle i siada w nieprzygotowanym dla niego miejscu. Mając aparat luzem w ręku czasem udaje mi się ten moment uwiecznić. Raz się udaje, pięć razy nie ale tak to już jest i żyje nadzieją, że jeszcze kiedyś nadejdzie okazja
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    Zbysior mając tyle kg sprzętu co Ty też musiałbym podpierać go statywem lub monopodem Przyznam, że kiedyś próbowałem używać statywu ale wiele ciekawych ujęć przeszło mi koło nosa, gdyż po prostu nie zdążyłem w porę obrócić aparatu. Stwierdziłem, że to nie dla mnie i zrezygnowałem z tego dobrodziejstwa. Czasem bywa tak, że pierzak przyleci nagle i siada w nieprzygotowanym dla niego miejscu. Mając aparat luzem w ręku czasem udaje mi się ten moment uwiecznić. Raz się udaje, pięć razy nie ale tak to już jest i żyje nadzieją, że jeszcze kiedyś nadejdzie okazja
    Ciekawych ujęć ucieka mi dość sporo przez ten kij, ale przynajmniej ostrość wreszcie mam.
    Wziąwszy pod uwagę ciężar i długość mojej Sigmy to nie prędko dojdę do takiej wprawy żeby ostro ptaki z ręki robić. Pochwalę się: widząc jakie ciekawe i rzadkie ptaki pstrykacie, podjąłem decyzje i wczoraj zapisałem się do Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego,
    Teraz będę u źródełka ptasiej wiedzy, może niedługo wyda to jakimiś ciekawymi zdjęciami, no i wreszcie będę wiedział co który ptak lubi skubać. Fotografia zaczyna zmieniać moje życie.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcie.Pięknie widoczne szczegóły upierzenia,stonowane,spokojne tło,dobry kadr.Troszkę szkoda "uciętego" ogonka ale całość bardzo się podoba.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Perfekcyjnie , jak zwykle Pozdr.!
    D300s,T17-50,SB-800

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów