Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Walka z wiatrakami

Witajcie! oto kilka kadrow z miejscowosci Consuegra - slynnej z wiatrakow, z ktorymi walczyl Don Kichote. Zapraszam! Aha, przyznaje sie bez bicia po raz kolejny (pomimo, ze juz wiele razy sobie obiecywalm uwazac) przystapilem do sesyjki z ustawionym wysokim ISO. Widac to troche na niebie, licze, ze na papierze nie bedzie przeszkadzac. Moze w koncu sie naucze...

1.

2.

3.

4.

5.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Na niebie widać i to nie "trochę", ale bardzo ten szumik nie przeszkadza. Dla mnie nr 1 za kadr a nr 4 za kolorki.

Pzdr

Domyślnie

malasana jak ja lubie ogladać Twoje fotki
    Dla mnie (jak zwykle) super

Tak z ciekawości, jakim obiektywem były robione?

Domyślnie

no przepiękne! Taką Hiszpanię chcę oglądać. (szkoda tego nieba, ostrzyłeś?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Tak z ciekawości, jakim obiektywem były robione?
    Kit 18-70, mz bardzo dobry obiektyw.

Cytat Zamieszczone przez Shooter Zobacz posta
    no przepiękne! Taką Hiszpanię chcę oglądać. (szkoda tego nieba, ostrzyłeś?)
    Tak, ostrzylem. Poniewaz nie wyciagalem nic z cieni na tych zdjeciach, mysle ze nie bedzie problemu na papierze (inna sprawa, ze lekki szumik ja lubie).
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Tak, ostrzylem. Poniewaz nie wyciagalem nic z cieni na tych zdjeciach, mysle ze nie bedzie problemu na papierze (inna sprawa, ze lekki szumik ja lubie).
    Ja osobiście nie ostrzę nieba (maska i pędzel w PS). Ale to też wiele zależy od specyfiki sprzętu. Myślę, że mogłoby to pomóc temu niebieskiemu niebu.

Ale fajnie skadrowane...

Domyślnie

Świetne miejsce.
    Co do fotografii, szum zupełnie mi nie przeszkadza – moim zdaniem:

1. fajny kadr, wolałbym delikatnie szerzej, dolne skrzydło wraz z wiatrakami w oddali trochę zaburza kadr
    2. zapewne nie miałeś nic szerszego bo 18mm sprawiło że musiałeś odejść do tyłu i wlazł w kadr ten niesczesany murek, brakuje trochę góry
    3. zupełnie mi nie odpowiada
    4. najfajniejsza – ciachną 1cm dołu, troszkę więcej przestrzeni z prawej i delikatnie rozjaśnić prawą stronę
    5. więcej prawej mniej lewej by naturalnie prowadzić wzrok widza wzdłuż linii tworzonej przez wiatraki
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

super ,,, podoba mi sie 4 bardziej niz inne chodz sa wszystkie swietne

Domyślnie

5-ka prześwietna

Domyślnie

ech... Fajne masz te wiatraki. Jak dla mnie wszystkie pionowe - bo ja lubię piony. No i te Twoje kolory... ech.

A ja wyszukałem tu "u siebie" jeszcze 3 wiatraki...
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów