Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Przebłysk...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Wiem, że na forum panuje przekonanie do krajobrazu jak najbardziej odpowiadające naturalnemu i większość szaleństw jest raczej omijana,
    jednak w mojej fotografii poprzez obróbkę chcę osiągnąc czasami cos , czego moje oczy do końca nie widziały,
    odnaleźć jakąś bajkowość- wiem że często nienaturalną , przekoloryzowaną, ale to właśnie sprawia mi przyjemność
    Jednocześnie sam bardzo lubię naturalne krajobrazy, jednak obróbkowo wole odskocznie
    No... i niech tak zostanie. Ja tam wole normalne kolory. Ale dobrze czasami jest popatrzeć na coś nowego, świeżego. W tedy człowiek wie, że fotografia nie koniecznie musi mieć charakter dokumentalny.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Wiem, że na forum panuje przekonanie do krajobrazu jak najbardziej odpowiadające naturalnemu i większość szaleństw jest raczej omijana,
    (...)
    A nieprawda :P Mleko zamiast wody nie jest naturalne
    Mnie się Twoje ostatnie zdjęcia podobają. Na tym konkretnym tylko to zaniebieszczenie nieszczęsne bije mi po oczach

Domyślnie

Przepraszam za OT ale kolega coś wspominał o UV - jakby można w telegraficznym skrócie do czego on służy bo myślałem, że poprawia kontrast i filtruje UV ale byc może daje coś jeszcze
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

Wiem, że na forum panuje przekonanie do krajobrazu jak najbardziej odpowiadające naturalnemu i większość szaleństw jest raczej omijana
    Moim zdaniem to jest tak, że tak czy siak w wielu uznanych zdjęciach jest dużo PS, ale aż tak tego po nich nie widać - tutaj każdy powie, że jest nakominowane etc... A prawda taka że jest wszędzie (...) tylko inaczej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pewex Zobacz posta
    Przepraszam za OT ale kolega coś wspominał o UV - jakby można w telegraficznym skrócie do czego on służy bo myślałem, że poprawia kontrast i filtruje UV ale byc może daje coś jeszcze
    Jak góry to wysoko. Jak wysoko to UV. Nie po to żeby soczewki nie porysować tylko po to żeby ograniczyć efekt zaniebieszczenia. A skąd to i po co ... to google podpowie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Jak góry to wysoko. Jak wysoko to UV. Nie po to żeby soczewki nie porysować tylko po to żeby ograniczyć efekt zaniebieszczenia. A skąd to i po co ... to google podpowie
    Obawiam się, że UV w cyfrze nie pomoże wcale... kwestia matrycy i to że jest z krzemu, a krzem na promienie UV podatny nie jest. O ile w analogach to jeszcze rzeczywiście dawało jakiś efekt, to na cyfrze kompletnie nie sprawia różnicy czy z czy bez

Slawoslaw
    Gość

Domyślnie

a ja w ogóle zawsze się zastanawiam jak można zrobić takie świetnie zdjęcie w takich kolorach. Ile jest w tym naturalnego podejścia ile obróbki a ile sprzętu. Zdjęcie porywa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Obawiam się, że UV w cyfrze nie pomoże wcale... kwestia matrycy i to że jest z krzemu, a krzem na promienie UV podatny nie jest. O ile w analogach to jeszcze rzeczywiście dawało jakiś efekt, to na cyfrze kompletnie nie sprawia różnicy czy z czy bez
    Teoretycznie niektóre matryce CCD są na UV wrażliwe... no ale szat rozdzierać nie będę

kulten
    Gość

Domyślnie

niestety po zmianie systemu jestem bez filtrów musze sobie jakos radzic
    A na co zmieniłeś?
    Odnośnie zdjęcia już na DA zawarłem opinię .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów