Close

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 137

Domyślnie

Przywróciłem ustawienia fabryczne zarówno lampy jak i aparatu , "wydmuchałem lustro" śmiejcie się - nie posiadam bardziej odpowiednich narzędzi. Przeprowadziłem małe domowe testy w łazience i na razie jest OK ! Kompletne wyniki uzyskam w sobotę konfrontując moje D700 z kolejnym weselem. Jak tylko sprawdzę wszystko dokładnie dam Wam info.

PS. Korpus D700 jest bardzo słaby właśnie zauważyłem , że guma z jednej strony lekko odchodzi ... masakra jak na sprzęt tej klasy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rayven Zobacz posta
    PS. Korpus D700 jest bardzo słaby właśnie zauważyłem , że guma z jednej strony lekko odchodzi ... masakra jak na sprzęt tej klasy...
    Dokladnie. Mi juz sie odkleja w dwóch miejscach- przy przełączniku AF oraz ta pod kciukiem.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

w canonach tez sie odkleja, nie panikujcie
    Andrzej

Domyślnie

U mnie problem z AF pojawia się tylko gdy podłączam 50 1.4 G (IMHO największy powolniak w stajni Nikona). Straciłem już tyle fajnych ujęć przez ten obiektyw, że czasami go nienawidzę. Z leciwym 24 f 2.8 i 85 1.8 wszystko śmiga cacy.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Problem z łapaniem ostrości miałem na jednym z ostanich moich ślubów z korpusem d300 i podpiętym 24-70 nikona .Zmiana szkła nic nie wnosiła po prostu nie ostrzył i już.Mówiąc którko troszkę sie wkur.....em i postanowiłem kupić nowy korpus d700 a tu ta sama niespodzianka na innym weselu. Zacząłem analizować sytuację w jakich warunkach odbywały się obie imprezy itd. Wyszło mi na to że po pierwsze na obu salach padało ostre słońce z okien -być może to jest przyczyną i te super AF w super bodziakach nie daja po prostu rady.Inna rzecz gdy trzeba użyć wysokiego ISO z d700 po prostu malinka .

Mam inne pytanie - Kiedy używałem AF-C z d300 to punkt ostrości podążał za obiektem i widziałem to w wizjerze teraz gdy włączam tą funkcje z d700 to punkt ostrości w wizjerze cały czas jest na środku i pomimo tego że ostrość podąża za obiektem to nie podświetla się to punktem ostrości w wizjerze ? Czy trzeba coś dodatkowo ustawić w body samego aparatu ?
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damianus Zobacz posta
    Mam inne pytanie - Kiedy używałem AF-C z d300 to punkt ostrości podążał za obiektem i widziałem to w wizjerze teraz gdy włączam tą funkcje z d700 to punkt ostrości w wizjerze cały czas jest na środku i pomimo tego że ostrość podąża za obiektem to nie podświetla się to punktem ostrości w wizjerze ? Czy trzeba coś dodatkowo ustawić w body samego aparatu ?
    Punkt ostrości raczej nie podąża za obiektem w momecie, kiedy punkt ostrości masz podświetlony gdzieś indziej. Jeżeli chcesz włączyć śledzenie to użyj dźwigni po prawej stronie od telewizora (środkowe położenie)
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Potwierdzam d700+24-70 dzieją się czasem takie kwaitki nieostrościowe i właśnie w salach gdzie są mieszane światła z różnych stron...
    sporo gratów

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koziak Zobacz posta
    U mnie problem z AF pojawia się tylko gdy podłączam 50 1.4 G (IMHO największy powolniak w stajni Nikona). Straciłem już tyle fajnych ujęć przez ten obiektyw, że czasami go nienawidzę. Z leciwym 24 f 2.8 i 85 1.8 wszystko śmiga cacy.
    I z tego to powodu szybko go sprzedałem wracając do wersji AF-D. Te szkiełko to chyba jakaś pomyłka w temacie AF choć deczko ostrzejsze od starszego modelu.

Domyślnie

Pamiętajcie, że pod lustrem głównym jest jeszcze mniejsze lusterko, które kieruje światło do czujników na dole komory.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

W tę sobotę też miałem podobny problem. W D700 z podpiętą S50 1.4 przy dobrym świetle w kościele nie chciał trafić chyba z pięć razy. Wściekłem się bo straciłem dużo ważnych zdjęć. To samo działo się na weselu, tylko już w kiepskich warunkach. Puszka nie zareagowała na kilkanaście prób. Zmieniłem szkło na N50 1.8, profilaktycznie zmieniłem z 51 pól na 11 i z AF-C na AF-C. Sytuacja diametralnie się zmieniła, ale tylko przy korzystaniu z centralnego punktu. Całkiem inaczej sytuacja wyglądała w przypadku 14-24. Trafiał w każdym przypadku. Cholera, poczułem się wtedy, jak fociłem 5D z 85L. Myślałem, że to jest problem szkła, ale z tego, co tutaj czytam wynika, że inne szkiełka to samo mają.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-06-2009 o 13:23 Powód: pis. (tę, korzystając)

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów