Close

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 137

Domyślnie

generalnie w takim wypadku sugerowalbym inny egzemplarz TC

wpadl mi w rece kiedys TC14, ktory z 70-200VR powodowal, ze przy oginiskowej do 135mm dzialal autofocus, a powyzej tej ogniskowej juz nie

z innym egzemplarzem TC wszystko bezawaryjnie

pewnie jakas eletrkonika w TC szwankuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    generalnie w takim wypadku sugerowalbym inny egzemplarz TC

pewnie jakas eletrkonika w TC szwankuje
    Aj jaj jaj, tylko przy obecnych cenach to może boleć. Będę męczył zestaw bez TC i zobaczymy, jak się nie powtórzy zwiecha, to samo TC spróbuję "za-Postępu-ować".

Piotr
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Domyślnie

D700 to jest genialny korpus, pierwszy który ja jako onanista sprzętowy, uznałem za kompletny dla mnie i być może pozostanie ze mną już na bardzo długo. Wszelkie opisywane "problemy" to są sporadyczne, rzadkie zdarzenia tyczące się bardzo specyficznych sytuacji, albo może poszczególnych egzemplarzy. W stosunku do zalet aparatu, nawet nie ma co ich rozważać i wątpię by ktoś ze względu na te drobiazgi, korpus zmienił (być może felerny egzemplarz lub serwisował). To coś takiego, jak by ktoś się decydował na jakieś najnowsze wypasione auto - też pewnie ma wady, też może coś być niedopracowane, coś zaszwankować, ale w rozliczeniu ogólnym wychodzi zdecydowanie na plus. Jeżeli tylko ktoś widzi dla siebie zalety w posiadaniu pełnej klatki, D700 sprawdzi się wszędzie prócz ekstremów (do których jest D3x i D3).
    Z tym Auto ISO to przyznam, że niby pośrednie ograniczenie by się przydało, ale w praktyce stwierdziłem, że pełny krok też jest ok. Zawsze można wprowadzić niedoświetlenie i trochę przeforsować zdjęcie, co da pewnie bardzo zbliżony efekt. To tylko części EV, a zapas w obróbce RAWa to jakieś 1.5 EV w każdą stronę chyba.

Domyślnie

no i widze ze raczej nie ma "rozwiazania".
    mam D700 i 24-70 od miesiaca. nie zapialem jeszcze do niego innego obiektywu bo "testuje" ten. brudy "nie mogly" sie dostac... tak wierze. i co? dziecko moje dostalio wysypki. postanowilem sfotografowac i wystlac do "analizy"...... i co celuje na nozke (kolory jak tam wczesniej te ceglane) i dupa.... 2s... 5s 10s..... i zona "k**a sprzet za tyle kasy i zdjecia nie moze zrobic... ja zarazz swojego kompakte canona wyciagne i zrobie".... i zonk.
    jednoznacznie nie docytalem czy serwis, czy testowac dalej......
    jedyne co mnie tak wkurza to fakt ze pracuje jako drugi fotograf na weselach na canonach 5D mkII i nigdy sie cos takiego nie zdazylo.....
    to co robimy ?
    FX

Domyślnie

Novell ja bym się upewnił czy to korpus czy obiektyw. No i mam jeszcze jednen pomysł. Nie byłeś przypadkiem za blisko? Przed minimalną odległością ostrzenia (sorry za naiwne pytanie, ale ludzie robią różne rzeczy)? Ja u siebie nie mam takich problemów, ale też nie mam 24-70.
    A może jakiś dziwny tryb AFa? Śledzący 3D (zamiast zwykłego AF-S) na przykład i się gubi na skórze...

Domyślnie

no wlasnie za blisko nie bylem bo to bylo moj pierwszy pomysl i cofnalem sie 2 krokui do tylu....
    ustawione mam AFs caly czas i 3d tracking ale on dziala tylko jak przelaczysz na AFC....
    zdazylo sie to tylko raz puki co. moge przepiac obiektyw i probowac ale wyglada na to ze to nie jest odosobniony przypadek. zadzwonie moze do serwisu zobacze co tutejszy powie przez telefon.....
    FX

Domyślnie

novell, dałeś mi do myslenia Twoim postem chłopie. Od pół roku przymierzam się do zmiany sprzętu. Dla mnie jest to spory wydatek - mam na to ok 30 tys PLN. Na początku był plan nowa piątka i szkła, potem na jakichś targach bawiłem się tą piątką i za cholere ergonomia mi nie pasowała. Poza tym myslałem sobie - taki korpus za ponad 9 tysi i taki prosty system AF. Więc coraz bardziej skłaniałem sie w strone D700. Za nikonem przemawiało ergonomia, budowa i wykonanie, fakt ze zostaje w systemie więc juz troche gratów mam no i ten miodny AF. Poza tym moim zdaniem warto było zostawać z nikonem dla kilku szkieł, które są jednymi z najlepszych obecnie na rynku w tej klasie sprzętu [27-70 i 14-24]. Za canonem przemawiała natomiast plastyka obrazka, piękna reprodukcja kolorów, półtony i wszystkie te klimaty, którymi canonowcy się zazwyczaj chwalą.

I już generalnie ostatnio byłem spokojny tego, ze jednak zostane przy nikonie, kiedy teraz nagle wszystko przestaje byc takie pewne. Moze trzeba sie jednak bedzie z canonowskimi guzikami przeprosić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    I już generalnie ostatnio byłem spokojny tego, ze jednak zostane przy nikonie, kiedy teraz nagle wszystko przestaje byc takie pewne. Moze trzeba sie jednak bedzie z canonowskimi guzikami przeprosić.
    Ja w odpowiedzi zacytuję to, co napisał mpwt i podpiszę się pod tym rękami i nogami:

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Tylko mnie się zdaje, że w dużej mierze problemy nie koniecznie muszą być związane ze sprzętem... ja nie widzę problemów z ze swoim D700. A jeśli są jakieś problemy z AF to... moja wina... D700 to świetna pucha i jeśli na coś mam narzekać to na fotografa.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Ja w odpowiedzi zacytuję to, co napisał mpwt i podpiszę się pod tym rękami i nogami:
    Ja rowniez. D700 to puszka bardzo bliska doskonalosci i nie sadze aby kogos mogla ograniczac.

Domyślnie

no wlasnie "puszka bliska doskonalosci"... dlatego pracujac na canonach wybralem mimo wszystko nikona (wczesniej mialem D80).
    ale ze jak to polak ponarzekac musi to powstaja posty takie i inne....
    ale do rzeczy. wreszcie znalazlem chwile i wrocilem do tematu. zresetowalem aparat i dawaj od poczatku sprawdzamy "problem" AF. no i jak wtedy zdarzyl sie temat raz tak teraz siedze na kanapie zona przy kompie i "cyk" do polowy i silniczek slysze przod bzzzz tyl przod bzzzz tyl, 2 moze 3 sec i jest. zmiana obiektu to samo. raz lepiej raz gorzej. no coz, pogodzilem sie ze jest cos nie tak i troche zmartwilem ze wydajac tyle kasy mam cos takiego.
    przyszedl czas na test z innym obiektywem. dostalem go na urodziny w zeszlym roku. 50mm 1.8 za 400zl.... i co ?
    no k** dziala. normalnie. bang bang bang i ostrzy odrazu normalnie nie wierze. zapinam 35 f2 za 1000zl i to samo. ostrzy w momencie.
    dodam ze we wszystkich przypadkach zmienialem punkty ostrosci z srodkowych na skrajne itp. wszystkie obiekty w obrebie tego samego pokoju.....
    no i sie bateria rozladowala wiec moglem usiasc tu.... no i co teraz?
    FX

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów