Drobne jeszcze pytanie - czy w 700 ustawianie najdłuższego czasu też jest co 1EV bo u siebie mam 1/30 i potem 1/60 co mnie cholernie wkurza
Szukaj
Drobne jeszcze pytanie - czy w 700 ustawianie najdłuższego czasu też jest co 1EV bo u siebie mam 1/30 i potem 1/60 co mnie cholernie wkurza
Pozdrawiam-Rajmund
Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Czas jest dużo bardziej rozdrobniony, ..,1/15, 1/30, 1/40, 1/50, 1/60, 1/80, 1/100 , a później stopniowo aż do 1/4000. Duża zmiana przynajmniej w porównaniu ze starym D2hs, gdzie auto-iso kończy się na 1/250.
No właśnie u mnie tak jest zaczyna się od 1/15 a kończy na 1/250 ale co 1 EV
Pozdrawiam-Rajmund
Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Chodziło mi o to co napisał właśnie kichu1979. Tez nie pamiętam która to zakładka. Nie używam, bo zdecydowanie preferuje to jak to jest zrobione fabrycznie w body. I zauważcie, że taka jest "filozofia" nikona, bo inaczej fabryczna konfiguracja by była odwrotna.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-09-2009 o 16:12
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
ISO pozostanie na swoim przycisku, ale nie będzie trzeba go trzymać. Podobnie jest w canonach.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Mogę się mylić, ale wtedy to chyba aparat będzie dążył do 2500 zawsze, a chodzi tylko o to żeby max dochodził do tej wartości, a dążył w miarę możliwości do niższej -wybranej.
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
Skontaktuj się z nami