Close

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 137

Domyślnie

Drobne jeszcze pytanie - czy w 700 ustawianie najdłuższego czasu też jest co 1EV bo u siebie mam 1/30 i potem 1/60 co mnie cholernie wkurza
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Czas jest dużo bardziej rozdrobniony, ..,1/15, 1/30, 1/40, 1/50, 1/60, 1/80, 1/100 , a później stopniowo aż do 1/4000. Duża zmiana przynajmniej w porównaniu ze starym D2hs, gdzie auto-iso kończy się na 1/250.

Domyślnie

No właśnie u mnie tak jest zaczyna się od 1/15 a kończy na 1/250 ale co 1 EV
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Pod który dałeś Jacku ?
    Ten z napisem Fn, przy gripie, niższy z dwóch.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    a jak? Bo nie bardzo rozumiem?
    funkcje custom, tylko nie pamietam ktora... chyba sekcja F... chodzi o to, ze mozesz wowczas zmieniac parametry naciskajac przycisk i pozniej krecac kolkiem, zamiast trzymania wcisnietego przycisku + kolko

Domyślnie

Chodziło mi o to co napisał właśnie kichu1979. Tez nie pamiętam która to zakładka. Nie używam, bo zdecydowanie preferuje to jak to jest zrobione fabrycznie w body. I zauważcie, że taka jest "filozofia" nikona, bo inaczej fabryczna konfiguracja by była odwrotna.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-09-2009 o 16:12
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ISO pozostanie na swoim przycisku, ale nie będzie trzeba go trzymać. Podobnie jest w canonach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Tak, da się ustawić od jakiej wartości auto-iso ma startować, ale na jakiej ma się kończyć tylko w pewnych przedziałach - nie da się wybrać 2500 bo po 1600 następną wartością jest 3200. Chyba że jest na to jakiś trick, ale się nie zagłębiałem
    Wlasnie o ten trick pytam - 1600 i nastepne jest 3200.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Wlasnie o ten trick pytam - 1600 i nastepne jest 3200.
    Przy włączonym auto-iso naciskasz ISO i kręcisz kółkiem do wybranej wartości

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Mogę się mylić, ale wtedy to chyba aparat będzie dążył do 2500 zawsze, a chodzi tylko o to żeby max dochodził do tej wartości, a dążył w miarę możliwości do niższej -wybranej.
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów