Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Moja pierwsza sesja - Magdalena

Witam,

Chcialem zaprosic do oceny moich wypocin z zeszlego tygodnia.
    Krytyka mile widziana.
    modelka: Magdalena

1.

2.

3.

4.

dziekuje za komentarze i uwagi

Domyślnie

dla mnie najlepsza trojeczka, na innych jest malo przekonywujacy usmiech
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

az tak zle?

Domyślnie

Tragedii nie ma, ale nie jest super. Widać, że pojęcie jakieś o kadrach jest, obróbka do nauki. Cz-b to nie to samo co desaturacja, a ostre oczka to podstawa portretu (tu widzę ogólnie jakieś niedomagania ostrości, niewyostrzenia po zmniejszeniu lub niecelności AFa - mam wrażenie że ostrość jest przed modelką, albo na liściach, albo na murku). Ogólnie tak sobie, widać początki.

Domyślnie

To wlasnie jest problem z AF, nie moge trafic. Nastepnym razem moze bedzie lepiej.

dorzuce jeszcze kilka, moze te sa lepsze, przynajmniej tak mi sie wydaje

5.

6.

7.

Domyślnie

Trzecie niezłe, ale najlepsze piąte. Najlepsze, ale WB tak tragiczny że aż oczy bolą. A moze to zamierzone?
    No i linia brzegu nie może przecinac głowy modelki. Zwłaszcza przy calkiem dużej GO.

Reszta kosz mz, ale ja jestem wymagający, więc zdania nie bierz pod uwagę.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Zerknij na taką propozycję, może ci się spodoba kierunek kadrowania, bądź konwersji: http://picasaweb.google.com/kaipiso/...39304129972434
    Generalnie podtrzymuję uwagi z poprzedniego wpisu - obróbka do nauki. Niestety tą obróbką można bardzo wiele zepsuć (nie robiąc nic) lub bardzo dużo polepszyć, stąd taki nacisk. Oczywiście można zrobić zdjęcia świetne i niewymagające obróbki praktycznie, ale na to składa się już sporo elementów. Co do balansu bieli, jeśli tylko zdjęcia robione przy świetle dzinnym proponuję taki balans bieli ustawić na sztywno w aparacie (na światło dzienne) zamiast pełnego automatu. Sprawdzić, czy nie będzie lepiej i wierniej nie zostanie na zdjęciu oddane to, co widzieliśmy.
    Mocne śłońce nie jest sprzymierzeńcem fotografii wbrew temu co się potocznie mówi (może tak było w czasach klisz, ale przy matrycach nie lubiących dużej dynamiki, sytuacja się pogorszyła w tym względzie).

Domyślnie

no wlasnie nie wiem co jest z ta obrobka, strasznie lubie bw, ale nie wiem jak sie do tego zabrac zeby bylo dobrze. trzeba probowac i probowac.

Domyślnie

moze ta wersja bw lepsza?
    7b

Uprawnienia umieszczania postów