Szukaj
dla mnie najlepsza trojeczka, na innych jest malo przekonywujacy usmiech
D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,
az tak zle?
Tragedii nie ma, ale nie jest super. Widać, że pojęcie jakieś o kadrach jest, obróbka do nauki. Cz-b to nie to samo co desaturacja, a ostre oczka to podstawa portretu (tu widzę ogólnie jakieś niedomagania ostrości, niewyostrzenia po zmniejszeniu lub niecelności AFa - mam wrażenie że ostrość jest przed modelką, albo na liściach, albo na murku). Ogólnie tak sobie, widać początki.
Trzecie niezłe, ale najlepsze piąte. Najlepsze, ale WB tak tragiczny że aż oczy bolą. A moze to zamierzone?
No i linia brzegu nie może przecinac głowy modelki. Zwłaszcza przy calkiem dużej GO.
Reszta kosz mz, ale ja jestem wymagający, więc zdania nie bierz pod uwagę.
Szary, cichy człowiek.
Zerknij na taką propozycję, może ci się spodoba kierunek kadrowania, bądź konwersji: http://picasaweb.google.com/kaipiso/...39304129972434
Generalnie podtrzymuję uwagi z poprzedniego wpisu - obróbka do nauki. Niestety tą obróbką można bardzo wiele zepsuć (nie robiąc nic) lub bardzo dużo polepszyć, stąd taki nacisk. Oczywiście można zrobić zdjęcia świetne i niewymagające obróbki praktycznie, ale na to składa się już sporo elementów. Co do balansu bieli, jeśli tylko zdjęcia robione przy świetle dzinnym proponuję taki balans bieli ustawić na sztywno w aparacie (na światło dzienne) zamiast pełnego automatu. Sprawdzić, czy nie będzie lepiej i wierniej nie zostanie na zdjęciu oddane to, co widzieliśmy.
Mocne śłońce nie jest sprzymierzeńcem fotografii wbrew temu co się potocznie mówi (może tak było w czasach klisz, ale przy matrycach nie lubiących dużej dynamiki, sytuacja się pogorszyła w tym względzie).
no wlasnie nie wiem co jest z ta obrobka, strasznie lubie bw, ale nie wiem jak sie do tego zabrac zeby bylo dobrze. trzeba probowac i probowac.
moze ta wersja bw lepsza?
7b
Skontaktuj się z nami