Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Domyślnie

troche sie mi rozjasnilo.....thx,
    Pozdrawiam Wlodek
    D70/18-70/ 50mm f1.8/tamron 90mm macro/sigma70-300mm f4-5.6 APO Macro Super/SB600/ i takie tam różne klamoty

Domyślnie

Używając wbudowanej lampy aparatu jak sterownika możesz również ustawiać z poziomu body kompensację dla lamp zdalnych przyciskiem lampi wbudwanej i pokrętłem sterującym ( od -3EV do +1EV) W lampach należy wybrać kanał nr3 i grupę A. Dotyczy to wszystkich lamp SB sterownych w CLS poprzez lampę wbudowaną.

Domyślnie

Witam.

A ja jeszcze mam pytanko odnośnie SB 800. Rozmawiałem ze znajomym(miał SB 600 ma SB 800) że posiadając D70 + 18-70 SB 800 nie doświedla troszceczkę rogów, i że SB 600 jest typowo pod D70. Czy to prawda??
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Taka koncepcja wg mnie trochę ociera sie o herezje bo przecież to sb800 ma większą GN i dodatkowo zdaje się większy zakres wbudowanego zoomu. Być może wpływ na taki stan rzeczy ma sławne "niedoświetlanie" w d70 ale może niech się wypowiedzą Ci którzy używają sb800 z d70. W ogóle to pierwsze słyszę że sb600 jest zrobiona z ukierunkowaniem pod d70. Pozdrawiam.

Domyślnie

Dla mnie też to troche było niedorzeczne. Ale., pomyślałem że warto spytać. Sam tego nie sprawdziłem. A odnośnie "ukierunkowania" pod D70. Cytat ze strony http://www.sklepfotograficzny.pl/lam...e/Nikon/SB600/ Cytat:" Nowa lampa błyskowa Speedlight średniej mocy, współpracująca z aparatem D70 i aparatami kompatybilnymi z systemem D2H Creative Lighting System." Czyli w pewnym sensie myślałem że ta lampa najlepiej funkcjonuje pod D70? Bo SB 600 wychodziła w podobnym czasie jak D70, no nie?? A jak się mylę wyprowadzcie mnie z błędu.
    Pozdrawiam
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Ten tekst powstał prawdopodobnie w czasie kiedy akurat pojawiły się D70 i sb600, a na rynku istniał już D2H; nie było za to pozostałych lustrzanek funkcjonujących w CLS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Efexor Zobacz posta
    Witam.

A ja jeszcze mam pytanko odnośnie SB 800. Rozmawiałem ze znajomym(miał SB 600 ma SB 800) że posiadając D70 + 18-70 SB 800 nie doświedla troszceczkę rogów, i że SB 600 jest typowo pod D70. Czy to prawda??
    Znajomy nie wie po prostu co to winieta w obiektywie itd... To wina obiektywu nie lampy…
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów