Zamieszczone przez R
a to okienko z prawej strony dekielka pojemnika baterii to co ?
klania sie instrukcja obslugi SB-600 str. 10.
Szukaj
Zamieszczone przez R
a to okienko z prawej strony dekielka pojemnika baterii to co ?
klania sie instrukcja obslugi SB-600 str. 10.
NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.
Boguslaw B., to SB-600 wyzwoli inna lampe ?
SB-800 tak.
Dlatego napisalem ten artykul , bo wlasnie m.in. odnosnie wyzwalania sa sprzeczne informacje.
Teraz jestem w kropce , chyba musze sciagnac obie instrukcje po angielsku i porownac.
Boguslaw B., to nie jest fotocela SU-4, to jest odbiornik CLS. Fotocela w sb-800 jest z przodu lampy a taki sam odbiornik jak ten ktory wskazales rowniez z boku.
侍
Ok , juz kumam , SB-600 ma odbiornik aby mozna wyzwolic go z SB-800 a 800-ka ma i jedno i drugie.
Jak dla mnie to porownujac ceny to bardziej oplaca sie kupic 800-ke juz na 100% jesli zamierza ktos kupic np. lampe macro.
Ja sobie do swoich potrzeb przeliczylem i 800-ka 1350 + 1600 w pozniejszym terminie za R1 da 2950.
Za R1C1 zaplacilbym 2400 , za 600-ke 800 to razem 3200 czyli jakies 200-250 pln drozej i mam slabsza lampe a do macro wlasciwie to samo.
Caly czas jednak po glowie chodzi mi gwarancja , zarowno za lampe jak i za Tamron'a.
Jedni daja Nikonowska lub do obiektywu Dystrybutora Tamrona a inni swoja , czyli Sprzedawcy.
Jako, ze sie juz raz nacialem to prosze o info odnosnie sklepow , ktore daja swoja i sa solidne albo daja Nikonowska lub Tamronowska.
Wstepnie wybralem ImFoto - ceny dobre i daja gwarancje Nikona i Dystrybutora Tamron'a.
Moze macie jakies inne namiary ?
www.imfoto.pl tu masz gwarancje pewna na 100%.
侍
na co chcialem zwrocic uwage to mozliwosc wyzwolenia SB-600 blyskiem innej lampy podlaczonej do aparatu. niedogodnoscia jest koniecznosc ustawienia SB-600 tak aby czujnik zamontowany z boku "widzial" blysk lampy sprzezonej z aparatem. jest to opisane na stronie 58 instrukcji obslugi.Zamieszczone przez pdzran
nie wyzwolisz SB-600 dowolna lampa. chcesz to mozesz sprobowac, ale nie da sie. czyjnik o ktorym mowa jest tylko i wylacznie odbiornikiem CLS co oznacza ze musisz ustawic lampe w tryb remote i wyzwolisz ja tylko aparatem ktory obsluguje CLS (wszystkie DSLR poza d50 i chyba d100 ale nie jestem pewien) lampa sb800 ustawiona w tryb master lub stosownym sterownikiem. zamiast czytac instrukcje czasem warto popraktykowac![]()
侍
niestety bzdury wac pan pleciesz! Takie rzeczy to tylko z SB800 (albo np starszą SB-26). SB600 NIE MA SU-4 czyli normalnej fotoceli!Zamieszczone przez Boguslaw B.
pdzran, jeśli cena w imfoto.pl Ci pasuje kupuj tam w ciemno! 1/3 forum tam kupuje nikt nie narzeka!
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
no wlasnie probowalem i nijak franca nie chce blysnac. czyli nie ma mozliwosci wyzwolic SB600 zdalnym blyskiem z D50 (z jakakolwiek lampa) ?Zamieszczone przez R
Z D50 niczego nie wyzwolisz , z D70 i wyzej tak.
Za to 800-ka wyzwoli inna 800-ke lub 600-ke.
To jest powod , dla ktorego biore 800-ke aby pozniej moc dokupic tanszy zestaw macro R1 zamiast R1C1.
Gdybym od razu kupil D70 lub 80 to wzialbym pewnie 600-ke i pozniej R1 i mialbym taniej ... za to body byloby drozsze![]()
[ Dodano: Sob 23 Wrz, 2006 ]
Prawdopodobnie tam kupie , tylko sprzedam we wtorek drugi kit i dostane info z Imfoto.pdzran, jeśli cena w imfoto.pl Ci pasuje kupuj tam w ciemno! 1/3 forum tam kupuje nikt nie narzeka!
Skontaktuj się z nami