Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Potrzebny tani kompakt

Witam czytam te wszystkie tematy, ale nie znalazłem nic, co by pasowało do mnie. Nie mam zielonego pojęcia, gdzie szukać w tym gąszczu dostępnych aparatów kompaktowych... tak więc szukam dobrego, taniego (niestety ograniczenie finansowe - 400 zł - ewentualnie trochę więcej, coś co będzie w pobliżu tej kwoty)

Dobrze by było, jak by ów aparat miał możliwości manualne (duże chęci, małe możliwości finansowe...), ma to być prezent, więc wolę się poradzić fachowców, nim coś zakupię. Oczywiście szukam czegoś z miarę jasnym obiektywem, i ogólną dobrą jakością zdjęć ( choć w tej cenie, to wielkich cudów nie będzie - optymalnie co do ceny)

Domyślnie

proponuję panasonic dmc-lz8 - ma manual, obiektyw od 30 i, że tak powiem "daje radę" po przetestowaniu ok 10 modeli w porównywalnej cenie
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    proponuję panasonic dmc-lz8 - ma manual, obiektyw od 30 i, że tak powiem "daje radę" po przetestowaniu ok 10 modeli w porównywalnej cenie
    tylko raczej słabo dostępny obecnie - najniższa cena w sklepie, który faktycznie ma ten aparat to 499.00
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

na alledrogo podobne, ale bogdi masz może jakieś fotki z tego aparatu?bo ja szukam jakiegoś kompakciku też na wędrówki po górach, a więc głównie do krajobrazu bym go używała, choć brak możliwości robienia w RAWach to raczej na plus tu nie przemawia, za to cena korzystna

Domyślnie

to mnie ceną zaskoczyli - kupowałem go za ok 350 zł, jak zresztą dwójka moich znajomych, dla mnie jest to notes elektroniczny przewożony głównie na skuterze, więc mały i w miarę o sporych możliwościach, jedyną wadę jaką znalazłem, że zapisuje filmiki w 30kl/s, co do fotek to muszę coś poszukać, ale w "podobnych" cenach pobił dwa modele samsunga i jeden model nikona, których fotki porównywałem w tym samym czasie, robi stosunkowo "mało elektroniczne zdjęcia" i na pewno lepszy jest na szerokim kącie, choć tele przystępne (wiem, że jestem upierdliwy bo niestety porównuję do lustrzanki), ale gdybym go zgubił, to raczej bym odkupił ten sam model

Domyślnie

no to ja Cię jeszcze raz bardzo poproszę o jakieś fotki z tegoż

Domyślnie

jutro coś zrobię specjalnie dla ciebie - puść mi adres net na PW

Domyślnie

dzięki!
    ja tam wolę opinie ludzi z forum niż obcych być może sponsorowanych przez kogoś, czort znajet jak to w tych porównaniach jest. Ja już znalazłam np g9/g10 super,ale cena mnie za kompakt odstrasza, i teraz szukam czegoś tańszego jednak

Domyślnie

Może jeszcze jakieś propozycje ? ogólnie jest takie zatrzęsienie aparatów kompaktowych, że nie wiadomo na co zwracać uwagę, a z kolei nie wszystkie mogą się pochwalić znośną jakością zdjęć za taką cenę

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów