Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Viśta postawiona na nowo - internet (przeglądarka) działa - a Kasperski dalej swoje...
    Został zainstalowany odrazu po samym systemie - kabelek podłączyłam gdy zaczął domagać się rejestracji i aktualizacji.

Aktualizacje Windows - także kaput - brak możliwości połączenia z serwerem (czyli podobnie jak przy aktualizacji baz wirusów u KAV)

jakieś sugestie?
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

A z jakiego dostawcy netu korzystasz?

Domyślnie

ł-osiedlowego...
    Blog AgaPe

Domyślnie

DNSy masz narzucone przez nich, automatyczne czy tepsowe? Dla ułatwienia - tepsowe zwykle są 194.204.152.34 i 194.204.159.1 Może miejscowy admin założył Ci jakieś restrykcje? No i z tego co pamiętam, to update do Kaspera można też było zaciągać ręcznie na dysk i dopiero wrzucać je do bazy. A po instalacji nie używałaś przypadkiem jakiegoś pendrive lub karty pamięci? Może z powrotem już złapałaś bakcyla

Domyślnie

Też pomyślałam o tym, że byc moze na siec zostały nałożone jakieś ograniczenia...ale
    Zmieniłam DNS-y z automatycznych na następujące: 208.67.222.222, a jako "Alternatywny serwer DNS" - 208.67.220.220. - i wiecie co? ruszyło!!!!
    wcześniej również zmieniałam na inne - ale ruszyło dopiero na tych.
    Tak czy inaczej - pełnia szczęścia-kasperski się zaktualizował!
    Dziękuję wszystkim!
    Blog AgaPe

Domyślnie

No i super! Jak osiedlowy operator korzysta z tepsowych łączy, to te, które podałem też powinny banglać

Domyślnie

Czyli skorzystałaś z OpenDNS. Też fajnie. Gdyby jednak kiedys sprawiały problem skorzystaj z tych podanych przez fIlek
    Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja

Domyślnie

ok
    i mam nadzieję, że to juz koniec problemów.
    Blog AgaPe

Domyślnie

A na koniec zassaj bezinstalacyjny skaner antywirusowy, choćby ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/cureit.exe i przeskanuj system. (uruchom go jako administrator)
    Może wpadł conficker do systemu, w zależności na jaką wariacje się trafi to właśnie dziadostwo potrafi blokować możliwość aktualizacji bardziej znanych programów antywirusowych przez podmianę DNS w locie.
    Tu przykładowa definicja pierwszej odmiany, następne blokują więcej rzeczy:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Conficker

Domyślnie

ok - zassam - dzięki za radę
    Blog AgaPe

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów