Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Jaki Fisheye?

Domyślnie Jaki Fisheye?

Witam.
    Jeżeli możecie to prosze napiszcie mi jaki obiektyw typu Fishehe warto kupić do F70? Nie musi mieć AFa, może być na M42 jeżeli będzie miał pomiar i ostrzenie na nieskończoność i chodzi mi tu o propozycje obiektywów do 500zł.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Troszkę więcej, niż 500 PLN, ale chyba warto...

http://cgi.ebay.pl/Nikon-Nikkor-4-0-...QQcmdZViewItem

Pozdrawiam

Domyślnie

Czasami na allegro pojawia sie jeszcze zenitar 16/2,8

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Vadim bardzo fajny ten Nikon ale to nie Fisheye.
    Jarek76 dziękuje za informacje .
    A czy może mi ktoś powiedzieć czy ten Zenitar z F70 będzie miał pomar światła i czy będzie ostrzył na nieskończoność, czy tak jak to jest np. w D70 ostrzenie na nieskończoność tylko ze specjalną przejściówką?
    Pozdrawiam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

ReSeT_Pl, Zenitar M42 bedzie sotrzyl na nieskonczonosc tylko z przejsciowka z soczewka. Ale jest rozwiazanie. Sa do kupienia Zenitary z mocowaniem na bagnet F, czyli Nikona. Nie sa to zadne przerobki, po prostu Zenit produkuje tez takie obiektywy. Poszukaj, czasami mozna je znalezc nawet na Allegro. Co do pomiaru swiatla, to chyba nie bedzie pomiaru swiatla z D70. Co do F70 to na pewno ALF sie wypowie, nie mam odwagi powiedziec tego za niego i nie chce zabierac mu tej przyjemnosci
    Miejsce na Twoją reklamę.

Domyślnie

jeszcze jest pelang z mocowanie do nikona 8 mm super foty widzialem tym robione na pbase
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

nigdy nie używałem szkieł m42 z nikonem, ale był kiedyś taki wątek z rybim okiem w tle...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

A czy wiecie jak jest z pomiarem światła na tych Zenitarach z bagnetem Nikona?
    Pozdrawiam

Domyślnie

bedzie dzialac wszystko. prosty test: wypnij obiektyw, tryb manualny i sprawdz czy Ci dziala swiatlomierz. jak dziala, to i z obiektywem zadziala.
    zenitar jest fajny, ale nikkor 16/2.8 fajniejszy, a teraz ledwo 1,5kpln kosztuje..
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Według mnie nie bedzie działał światłomierz przy zenitarze, będzie tylko potwierdzenie ostrości. W ten sam sposób działał arsat 20 z mocowaniem nikona.
    Nie jest to jednak wielkim problemem przy cyfrze.
    Wystarczy zrobic fotkę kontrolną na czuja a potem poprawić ekspozycję
    Mnie zwykle udawało się po 2 góra 3 zdjęciu

[ Dodano: Pią 22 Wrz, 2006 ]
    Zapomniałem. Lepiej kup zenitara z mocowaniem nikona zamiast bawić się w przejściówki.
    Pojawiają sie takie na allegro. Latem było ich nawet kilka

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów