Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Hrad - [Nemeth]

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dziękuję bardzo
    W sumie tyle razy byłem w tym miejscu i dopiero teraz wyczaiłem ten kadr...

Domyślnie

Zdjęcie bardzo efektowne, cho ja uważam tego rodzaju techniki bardziej za dzieła z pogranicza fotografii i plastyki niż fotografii.

Zastanawia mnie że nikomu nie przeszkadzają zdeformowania pionów - tralki mostu, zamek leci do tyłu.

Chyba że to zamierzone.

Bo nie chcę podejrzewa że to już początki kultu jednostki

pozdr.....

zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20

Domyślnie

Sądzisz, że nie jestem świadom przerysowań?
    Myślisz, że potrzebna jest siatka by to podkreślić?
    Prostowanie tego co daje szkło na 12mm byłoby dopiero działaniem "z pogranicza fotografii i plastyki niż fotografii".

Domyślnie

No cóż nie chcę się wdawac w polemikę z takim mistrzem jak ty.
    Masz na pewno wielką przewagę praktyki i wiedzy nade mną.
    Ale jak zapewne zauważyłeś w mojej stopce tęż mam obiektyw szerokokątny - Sigma 10=20.
    I wiem że podstawowa zasadą zachowania w miarę prawidłowego odwzorowania obrazu jest trzymanie obiektywu w poziomie.
    Na tej fotce obiektyw prawdopodobnie był lekko uniesiony w góre.
    Kiedyś pięknie to udowodnił mistrz Bąbel...

Jeśli sie mylę - bądz łaskaw mnie poprawic...

pozdr.....
    zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gladar Zobacz posta
    Zdjęcie bardzo efektowne, cho ja uważam tego rodzaju techniki bardziej za dzieła z pogranicza fotografii i plastyki niż fotografii.

Zastanawia mnie że nikomu nie przeszkadzają zdeformowania pionów - tralki mostu, zamek leci do tyłu.

Chyba że to zamierzone.
    Maćku - chciałbym wycofać swoją pierwszą opinię. Po tym co zobaczyłem (lecące tralki no i ten zamek) stwierdzam, ze to zdjęcie jest nie do przyjęcia. Cholera, tak mi się podobało ......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Maćku - chciałbym wycofać swoją pierwszą opinię. Po tym co zobaczyłem (lecące tralki no i ten zamek) stwierdzam, ze to zdjęcie jest nie do przyjęcia. Cholera, tak mi się podobało ......
    Bardzo mnie zasmuciłeś...

Oddawaj plugina

Domyślnie

Podpisuję się pod tym co napisał Janusz i Piotrek. Maciek jest na tyle świadomym fotografem że nie podejrzewałbym go o taki błąd. Dlaczego? A no dlatego że znam jego twórczość dość dobrze i wiem że jest świadom tego co robi. Zresztą nie raz to udowodnił wystawiając tutaj swoje prace. Wiadomo że nowy użytkownik jest traktowany inaczej. Tak jak napisał Janusz. Nie wiadomo czego się po nim spodziewać i na ile jego prace są świadome a na ile przypadek. Mi się to zdjęcie podoba. Jest zrobione w stylu Maćka. Podobnie jak Piotrek nie raz fociłem stare miasto (nawet kilkakrotnie razem) i nie zobaczyłem tego kadru.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    (...) nie zobaczyłem tego kadru.
    Bo nie byłeś ze mną, nie właziłeś mi w kadr i nie wygoniłam Cię w kącik na schody, skąd rozciągał się taki oto widok Hmmm... tak właściwie to czuję się niemal współtwórcą tego oto dzieła!

P.S. I tak na marginesie, Panowie, chyba nie myślicie, że trzymałam Nemetha o suchym pysku przez ten weekend Nie posądzajcie mnie o takie zaniedbania Nawet był wybór trunków o różnej mocy
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Pieknie, czysto, klarownie!

Zaraz biore szpachelke i zdzieram filtr z... martycy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    Bo nie byłeś ze mną, nie właziłeś mi w kadr i nie wygoniłam Cię w kącik na schody, skąd rozciągał się taki oto widok Hmmm... tak właściwie to czuję się niemal współtwórcą tego oto dzieła!

P.S. I tak na marginesie, Panowie, chyba nie myślicie, że trzymałam Nemetha o suchym pysku przez ten weekend Nie posądzajcie mnie o takie zaniedbania
    No ba!
    A ja latałem wokół ciebie robiąc za ten tłum ludzi, niemal z płaczem jęcząc "ona kradnie mi kadry, technike i miejscówki"!

P.S.
    Nie mów tak bo się chłopaki z Eikony załamią.

P.S.2
    Kaca nie miałem.
    Trzeźwiałem całą drogę w pociągu i mnie wytrzęsło.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów