Dziękuję bardzo![]()
W sumie tyle razy byłem w tym miejscu i dopiero teraz wyczaiłem ten kadr...
![]()
Szukaj
Dziękuję bardzo![]()
W sumie tyle razy byłem w tym miejscu i dopiero teraz wyczaiłem ten kadr...
![]()
Zdjęcie bardzo efektowne, cho ja uważam tego rodzaju techniki bardziej za dzieła z pogranicza fotografii i plastyki niż fotografii.
Zastanawia mnie że nikomu nie przeszkadzają zdeformowania pionów - tralki mostu, zamek leci do tyłu.
Chyba że to zamierzone.
Bo nie chcę podejrzewa że to już początki kultu jednostki
pozdr.....
zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20
Sądzisz, że nie jestem świadom przerysowań?
Myślisz, że potrzebna jest siatka by to podkreślić?
Prostowanie tego co daje szkło na 12mm byłoby dopiero działaniem "z pogranicza fotografii i plastyki niż fotografii".
![]()
No cóż nie chcę się wdawac w polemikę z takim mistrzem jak ty.
Masz na pewno wielką przewagę praktyki i wiedzy nade mną.
Ale jak zapewne zauważyłeś w mojej stopce tęż mam obiektyw szerokokątny - Sigma 10=20.
I wiem że podstawowa zasadą zachowania w miarę prawidłowego odwzorowania obrazu jest trzymanie obiektywu w poziomie.
Na tej fotce obiektyw prawdopodobnie był lekko uniesiony w góre.
Kiedyś pięknie to udowodnił mistrz Bąbel...
Jeśli sie mylę - bądz łaskaw mnie poprawic...
pozdr.....
zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20
Podpisuję się pod tym co napisał Janusz i Piotrek. Maciek jest na tyle świadomym fotografem że nie podejrzewałbym go o taki błąd. Dlaczego? A no dlatego że znam jego twórczość dość dobrze i wiem że jest świadom tego co robi. Zresztą nie raz to udowodnił wystawiając tutaj swoje prace. Wiadomo że nowy użytkownik jest traktowany inaczej. Tak jak napisał Janusz. Nie wiadomo czego się po nim spodziewać i na ile jego prace są świadome a na ile przypadek. Mi się to zdjęcie podoba. Jest zrobione w stylu Maćka. Podobnie jak Piotrek nie raz fociłem stare miasto (nawet kilkakrotnie razem) i nie zobaczyłem tego kadru.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Bo nie byłeś ze mną, nie właziłeś mi w kadr i nie wygoniłam Cię w kącik na schody, skąd rozciągał się taki oto widokHmmm... tak właściwie to czuję się niemal współtwórcą tego oto dzieła!
P.S. I tak na marginesie, Panowie, chyba nie myślicie, że trzymałam Nemetha o suchym pysku przez ten weekendNie posądzajcie mnie o takie zaniedbania
Nawet był wybór trunków o różnej mocy
![]()
Pieknie, czysto, klarownie!
Zaraz biore szpachelke i zdzieram filtr z... martycy![]()
Skontaktuj się z nami