Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie pomoc przy slubie

wlasnie dostalem propozycje fotografowania na slubie, bedzie to dla mnie nowe wyzwanie, zamierzam dokupic do zestawu tamrona 17 - 55 2.8 miejmy nadziej ze wystarczy , chcialbym zapytac o to, na co mysze uwazac , gdzie dzialac szybko, czego nie przegapic, i na co zwrocic uwage podczas ceremoni w kosciele, prosze o pomoc bardziej doswiadczonych kolegow.
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

jesli to ma byc fotografia zarobkowa to podziwiam młoda parę. Generalnie to nie jest takie hop siup - a uważać musisz na wszystko, działac w ekspresowym tempie, być wszedzie tam gdzie być musisz - impreza z tych niepowtarzalnych raczej.
    Z kościoła musisz miec kilka strzałów ogólnych pary młodej, moze kościół w szerokim kadrze, portrety młodych i najważniejszy moment - czyli zakłądanie obraczek i przysięgę

Domyślnie

a w kościele czas biegnie 10- krotnie szybciej niż komuś kto jest gosciem na ślubie.
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Przede wszystkim nie przegap obowiązku posiadania kościelnego zaświadczenia o przejściu kursu zezwalającego na focenie ślubów w kościele. Mogą być problemy z proboszczem. Chyba, że ślub w Birmingham; tam inne zwyczaje.

Domyślnie

tak na prawdę nikt i nie może zabronić robienia zdjęć chyba, że jest to kościół zabytkowy i konserwator na tym siadzie, ksiądz, proboszcz jest tylko gospodarzem a nie właścicielem, nie może Ci zabronić focenia

Domyślnie

adrian_c - przykro mi ale nie masz racji - gospodarz jak najbardziej ci może zabronić.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

adrian_c - oczywiście, ze może zabronić A czasem i nawet wywalić z kościoła

Domyślnie

hehe nie ma sie z czego śmiać, nie jeden fotograf musiał "odpocząć na zewnątrz" bo ksiądz przerwał mszę
    inny kolega kametrzysta zaniósł proboszcza z zachrystii do kościoła bo ten chciał nadużyć władzy i nie chciał pozwolić mu na filmowanie
    Ostatnio edytowane przez wilus ; 17-06-2009 o 12:35

Domyślnie

Do chwili obecnej takie cyrki mnie szczęśliwie omijały. Ale jeśli ksiądz będzie miał opory bo "co łaska" za małe było to zawsze można pogadać z nim razem z młodymi i rodzicami.
    Jeśli to twoja pierwsza robota to życzę szczęścia. Bedzie potrzebne.
    Dobrego światła i kadrów!
    D_chriss
    analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady

Domyślnie

ja sie nei przymieżam ale czy fotograf też drini za młodą pare xd ? bo jak tak to definitywnie wpadlbym pod stol
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów