Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: byłem w lesie

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Ciemność bracie, ciemność...

Podoba mi się ostatni kadr z paprotką. Po prostu jest bardzo przyjemny w odbiorze. Szkoda tylko, że podobnie jak w przypadku pozostałych kadrów w tle panuje wspomniana już ciemność...

pozdr, P.

Domyślnie

Szkoda tych przepaleń, mało sprzyjające światełko...
    Pozdrawiam
    Tomek
    spfl.pl

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Jak przedmówcy... Tylko ostatnie się broni..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Ciemność bracie, ciemność...

pozdr, P.
    ...... hmmm, jak by to powiedzieć,... ta ciemność bardzo mi pasowała i nawet starłem się ją zwiększyć, ........ ale coś chyba inaczej to widzicie, ..... przemyślę to

Domyślnie

2 ma w sobie grozę o zmierzchu (choć promienie wskazują co innego ) lasu.
    Ostatnie - to z paprotką - The Best!
    N

Domyślnie

Miałem Cie bronić, bo w przypadku takich zdjęć lubię selektywne wydobycia światła, myślę że pomysł i kierunek jest jak najbardziej ok.Wydaje mi się że wyszłoby dużo gorzej gdybyś wszystko naświetlił równomiernie, według uśrednionych wartości podanych przez aparat (Albo jakiegoś HDRa zrobił ). Mimo to bronić Cię nie będę, bo jednak wyszło za ciemno.

Pierwsze zdjęcie np. gdyby PD róg, drzewa z prawej strony były naświetlone tak jak drzewo z LG byłoby ok. Ciemno ale z detalami, na zdjęciu niestety wszystkie szczegóły pogubiły się w czerni. A to wynik niestarannego naświetlenia.

To samo odnosi się do 2

3 zupełnie mi nie odpowiada.

Zdjęcie numer 4 jest bardzo, bardzo fajne.

Domyślnie

Ale czy na zdjęciu nr 2 nie chodziło o to aby pokazać wpadający przez korony drzew promień światła? A może to jest noc i widać światło księżyca w pełni? Tak ja to widzę. Pomijam kwestie techniczne, mi się podobuje
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raddeli Zobacz posta
    Ale czy na zdjęciu nr 2 nie chodziło o to aby pokazać wpadający przez korony drzew promień światła? A może to jest noc i widać światło księżyca w pełni? Tak ja to widzę. Pomijam kwestie techniczne, mi się podobuje
    Tak, właśnie ten zabieg mi się podoba.

Nie wiem czy kierowałeś to do mnie, jeśli tak to się nie zrozumieliśmy. Jak najbardziej podzielam twoje zdanie, poza tymi kwestiami technicznymi

Domyślnie

Nie, to było pytanie rzucone do wszystkich.
    Ciesze się że dobrze odczytałem intencje fotografującego i myśl przewodnią zdjęcia.
    N

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów