Szukaj
Ciemność bracie, ciemność...
Podoba mi się ostatni kadr z paprotką. Po prostu jest bardzo przyjemny w odbiorze. Szkoda tylko, że podobnie jak w przypadku pozostałych kadrów w tle panuje wspomniana już ciemność...
pozdr, P.
Szkoda tych przepaleń, mało sprzyjające światełko...
Jak przedmówcy... Tylko ostatnie się broni..
2 ma w sobie grozę o zmierzchu (choć promienie wskazują co innego) lasu.
Ostatnie - to z paprotką - The Best!
N
Miałem Cie bronić, bo w przypadku takich zdjęć lubię selektywne wydobycia światła, myślę że pomysł i kierunek jest jak najbardziej ok.Wydaje mi się że wyszłoby dużo gorzej gdybyś wszystko naświetlił równomiernie, według uśrednionych wartości podanych przez aparat (Albo jakiegoś HDRa zrobił). Mimo to bronić Cię nie będę, bo jednak wyszło za ciemno.
Pierwsze zdjęcie np. gdyby PD róg, drzewa z prawej strony były naświetlone tak jak drzewo z LG byłoby ok. Ciemno ale z detalami, na zdjęciu niestety wszystkie szczegóły pogubiły się w czerni. A to wynik niestarannego naświetlenia.
To samo odnosi się do 2
3 zupełnie mi nie odpowiada.
Zdjęcie numer 4 jest bardzo, bardzo fajne.
Ale czy na zdjęciu nr 2 nie chodziło o to aby pokazać wpadający przez korony drzew promień światła? A może to jest noc i widać światło księżyca w pełni? Tak ja to widzę. Pomijam kwestie techniczne, mi się podobuje![]()
N
Nie, to było pytanie rzucone do wszystkich.
Ciesze się że dobrze odczytałem intencje fotografującego i myśl przewodnią zdjęcia.
N
Skontaktuj się z nami