Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: CS4 tnie...

Domyślnie CS4 tnie...

Witam,

mam pytanko kilka dni temu ściagnałem sobie triala Photka CS4, zainstalowałem patcha do 10.0.1.
    Plik wymiany na innej partycji.
    Komp może nie wyczes, ale użycie proca nie wychodzi ponad 70% a pamieci ponad 1,2GB,

A sprawa polega na tym, zę CS4 tnie, przy zmianie Barwa/nasycenie, na reakcje zmiany tzreba czekac około 1-2 sek.

Prace na warstwach nie da się ich przesuwać płynnie. Skaczą i przy powiększaniu poniejszaniu też skaczą.

Stempelek to woła o pomste do nieba, jego prędkość działania jest tragiczna.

Ja tak tylko mam ?

Domyślnie

U mnie np. przy 3 GB Ram'u i dobrym procesorze, karta graf GeForce 9600 bylo podobnie, zmienilem na CS3 i chodzi swietnie....

Domyślnie

CS3 mi śmiga elegancko.
    W CS4 otwieranie plikow, nawet szablonów z warstwami po100-150mb o wiele szybciej.

Ale CS4 przy 'podstawowych' rzeczach które sie robi bardzo szybko program nienadąża, musze czekać aż 'zatrybi' - w CS3 nie ma z tym problemu.

procek E4300 (1.8ghz)
    4GB ram
    8600GT grafa
    4 dyski w RAID 0+1

Domyślnie

Ja z kolei mam bardzo dziwne odczucia co do wydajności CS4, bo jak go zainstalowałem to na początku wydał mi się bardzo szybki (szybszy od CS3 !!!). W którymś momencie nie wiedząc czemu jednak zwolnił. Nie było w tym czasie nic innego instalowane itd...
    Generalnie działa w miarę szybko, ale nie tak jak na początku, zaraz po instalacji.
    Komp to dwurdzeniowy Athlon X2 64bit, 3GB Ramu, grafika GF7600GT na DDR3, WinXP Pro.

Domyślnie

ja mam 4 miesieczny komp - po zainstalwoaniu cs 4 była porażka, wróciłem do cs 3 dosłownie po 3 godiznach pracy z CS4, tylko teraz mam problem - nie mogę dodawać napisów

Domyślnie

z tego co ja słyszałem, to CS4 wymaga znakomitej karty graficznej, w odróżnieniu od CS3, który jeszcze "polegał" tylko właściwie na procesorze.

Domyślnie

Ale przy wyłączonym wspomaganiu GPU też jest tragedia a 'odjęcie' np. czerwonego koloru, czy przesuniecie zdjecia. Chyba nie polega na wykorzystaniu tylko GPU, nie do tego stopnia.... ;/

Domyślnie

Q6800/4Gb/2x7600GT SLI/płyta na n-force/ Vista Ultimate 64bit
    CS4 śmiga dużo lepiej na tym kompie niż CS3, doskonale radzi sobie z plikami 100MB.
    Pozdrawiam
    Tomek
    spfl.pl

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

PhenomII 955 3.2GHz BE, Radeon 4980 (Asus), 2GB RAM śmiga bardzo szybko, przynajmniej przy pracy z rawami itp.

Uprawnienia umieszczania postów