Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Natalka - cross?

Zdecydowałam się zadebiutować na forum . Na dodatek podwójnie - jest to portret z mojej pierwszej sesji lustrzanką i pierwsza próba crossowej obróbki
    Proszę o krytykę (tzn. wytknijcie mi wszystkie błędy ! )- szczególnie tej obróbki - czy to już cross? czy jeszcze nie? ;P

Domyślnie

Bardzo ciepłe...spojrzenie...bardzo mi się podoba,tak miękko,lubię takpzdr

Domyślnie

dziękuję bardzo

ups,...zapomniałam wyostrzyć po zmniejszeniu.....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

to nie cross chyba jeszcze raczej zabawa balansem kolorow lub krzywymi, latwo odwrocic ten efekt w ps
    orginal
    chyba cross?

Domyślnie

...powiem Ci coś o crossowaniu bo też swego czasu na to chorowałem. W związku z tym ,że crossowanie to chemiczny proces wywoływania wszelkie jego próby odwzorowania w cyfrowym świecie nie są wiarygodne. Zamiast pytać się czy to już cross czy jeszcze nie , znajdź w sieci kilka ulubionych zdjęć otrzymanych tą techniką i próbuj uzyskać efekt podobny na swoich zdjęciach. Nie ma jednego idealnego wzoru na crossowanie, a opinie w tym poście będą dyktowane raczej subiektywnym odczuciem. Jak dla mnie , widziałem ładniejsze crossy :] pzdr.

Domyślnie

Dzięki za rady !

havk - rzeczywiście ograniczyłam się w zasadzie tylko do zabawy krzywymi, bo akurat z takiego tutorialu korzystałam
    ostrygad - nie mogę się nie zgodzić z tym co napisałeś ze wskazówek na pewno skorzystam

Domyślnie

Jeśli kolega pozwoli to i ja spróbuję

Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

hmmm. .. koleżanka pozwala jak najbardziej

fajne te wasze obróbki

Domyślnie

To ja o zdjęciu..... Podoba mi się ujęcie, takie zwykłe, ale sympatyczne i ciepłe. Obóbka... rzecz gustu, ale porównując rżne, widzę, że pierwsze zdjecie mniej do mnie trafia, wolę większy kontrast. Proponuję zostawić sobie to zdjęcie na później po prostu, jak dojdziesz do wprawy i wyrobisz sobie gust/styl w obróbce.

Domyślnie

Mnie także fotka się podoba, chociaż sam efekt wymagałby nieco dopracowania.
    Też jakiś czas temu pokombinowałem trochę z ciekawości jak to się taki efekt robi.
    Nie wszędzie on pasuje, ale jeśli ktoś lubi, to czemu nie...
    Korzystałem z tego tutka cross processing
    i z efektów byłem zadowolony. Można też używać gotowych filtrów colorefexpro
    Ja jednak wolę robić to w PS'ie, większa kontrola i zawsze więcej się nauczysz kombinując samodzielnie
    Pozdrawiam!
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Uprawnienia umieszczania postów