Szukaj
Bardzo ciepłe...spojrzenie...bardzo mi się podoba,tak miękko,lubię takpzdr
dziękuję bardzo
ups,...zapomniałam wyostrzyć po zmniejszeniu.....
...powiem Ci coś o crossowaniu bo też swego czasu na to chorowałem. W związku z tym ,że crossowanie to chemiczny proces wywoływania wszelkie jego próby odwzorowania w cyfrowym świecie nie są wiarygodne. Zamiast pytać się czy to już cross czy jeszcze nie , znajdź w sieci kilka ulubionych zdjęć otrzymanych tą techniką i próbuj uzyskać efekt podobny na swoich zdjęciach. Nie ma jednego idealnego wzoru na crossowanie, a opinie w tym poście będą dyktowane raczej subiektywnym odczuciem. Jak dla mnie , widziałem ładniejsze crossy :] pzdr.
Dzięki za rady !
havk - rzeczywiście ograniczyłam się w zasadzie tylko do zabawy krzywymi, bo akurat z takiego tutorialu korzystałam
ostrygad - nie mogę się nie zgodzić z tym co napisałeśze wskazówek na pewno skorzystam
hmmm. .. koleżanka pozwala jak najbardziej
fajne te wasze obróbki![]()
To ja o zdjęciu..... Podoba mi się ujęcie, takie zwykłe, ale sympatyczne i ciepłe. Obóbka... rzecz gustu, ale porównując rżne, widzę, że pierwsze zdjecie mniej do mnie trafia, wolę większy kontrast. Proponuję zostawić sobie to zdjęcie na później po prostu, jak dojdziesz do wprawy i wyrobisz sobie gust/styl w obróbce.
Mnie także fotka się podoba, chociaż sam efekt wymagałby nieco dopracowania.
Też jakiś czas temu pokombinowałem trochę z ciekawości jak to się taki efekt robi.
Nie wszędzie on pasuje, ale jeśli ktoś lubi, to czemu nie...
Korzystałem z tego tutka cross processing
i z efektów byłem zadowolony. Można też używać gotowych filtrów colorefexpro
Ja jednak wolę robić to w PS'ie, większa kontrola i zawsze więcej się nauczysz kombinując samodzielnie
Pozdrawiam!
D50 i parę klamotów l
Zapraszam na TMS fotogaleria
Skontaktuj się z nami