Soft nowy. Zmartwię Cię ponownie. Powtórzyłem test (spot na kwiatka przy 70mm, różny BB, w tym kombinacje z M, Av, S oraz spotem, centr.ważonym i matrix-em). Kwiatek nadal fioletowy, choć jaśniejszy (także coś, podczas naszej rozmowy, musiałem sknocić z pomiarem; komórka przy uchu i coś pewnie źle mrygnąłem).
I jeszcze raz: przy pomiarze CBL (choć szara kartka daje podobny efekt) na 24mm żeby wszystkie kolorowe klamoty objąć kadrem na stole wszystko wychodzi w takich barwach jak w realu ale tylko fioletowy kwiatek uparcie dąży w niebieski.
Zresztą jak wcześniej zauważył kolega Jacek, AWB tu nie pomoże. I niestety miał rację
Masz rację Piotrek albo na szarą kartkę albo z CBL Lens, innego wyjścia w trudnych warunkach nie ma...
Z lewej na szarą kartkę a z prawej na AWB...tak jest z kolorami w D700.
Ostatnio edytowane przez nadzorca2 ; 06-08-2009 o 23:26
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami