Coś napiszę…. bo szkoda mi kolegi z „ fioletowym kwiatkiem „
Mam teraz Canona ale chcącego kupić Nikona bo uważam że to świetny system dla moich potrzeb. Ma dostęp też do zdjęć z dwóch systemów bo mam też Videofilmowanie i młodzi często przynoszą na płytach zdjęcia pod teledysk
Niestety barwy w portrecie z N też nie są akceptowalne skóra wychodzi żółtawa a kolory jakieś sprane.. I to mnie niestety wstrzymuje przed zakupem D700. ..kwiatki i zieleń dla mnie są mniej ważne ..Szkoda że inni użytkownicy tak besztają tych którym się to nie podoba.. Oczywiście są fachowcy którzy potrafią ustawić lepiej niż inni barwę .
PS. I proszę nie piszcie że można wgrywać profile …kręcić i kręcić, że zawiódł system ACR itp. … Myślicie że po co Nikon zawiązał spółkę z Fuji . Ślepi nie są . Widzą problem i mam nadzieję że coś się ruszy w końcu. A to że jedni użytkownicy widzą kolory tak czy inaczej to już inna sprawa.
Żeby nie było że pisze złośliwie …Canon też mnie wkurza za beznadziejne naświetlanie matrycy i kiepski AF ale co zrobić dla mnie barwa jest ważna. Po prostu w systemie Nikona trzeba się męczyć z kolorami a w Canonie z całą resztą.
PS. Jeśli ktoś nie wierzy to prywatnie prześle liki stron do dwóch najlepszych studiów ślubnych z mojego miasta które znam pracujących w systemach N i C i niech sobie sam porównają kolorki .
Pozdrawiam
( w oczekiwaniu na D700x z sofem od Fuji )
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami