Ta po prawej Nikonem, ta po lewej bardziej plastyczna Canonem![]()
Szukaj
Ta po prawej Nikonem, ta po lewej bardziej plastyczna Canonem![]()
Dobszszsz... Podobno skóra zdradza Nikona niczym rogacza niewierna żona, ale dla miłośników czerwieni mamy w takim razie CC24, w rolach głównych: Nikon D3+24-70/2.8 oraz Canon 5D+85/1.2:
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-07-2009 o 14:09
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-07-2009 o 14:13
aha, a po otwarciu raw z C i N i ustawieniu WB identycznie na szarej karcie, wartosci w K pokaza sie takie same?
drugie pytanie - czy test zostal przeprowadzony dla roznych wartosci iso?
侍
Nie - różnią się wartością temperatury i tinty, co zresztą jest do przewidzenia - wynika to z różnic w charakterystyce filtrów na fotocelach matryc oraz wpływu różnych układów optycznych, innymi słowy: z odmiennych funkcji uczulenia spektralnego.
Test został przeprowadzony dla natywnych czułości obu aparatów.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-07-2009 o 14:40
Aja mam nietypową prośbę - zrób to zdjęcie właśnie w jpg i bez żadnej obróbki złącz i wstaw. Ciekaw jestem efektów. Poza tym zgadzam się z kolegą że nie wszystko robi się w rawach.
No i gdyby jeszcze ktoś coś takiego zrobił na 700 i markII to by było super
Pozdrawiam-Rajmund
Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Dla mnie mit "cudnych" kolorów Canona padł gdy znajomek kupił 5dmk2. Miałem okazję widzieć, że tak samo sobie nie radzi w świetle mieszanym przy AWB i tak samo jak z D700 trzeba posiedzieć chwilę nad plikiem by barwy były OK, gdy iso wysokie, a światło "trudne". Tyle.
Ale jeśli ktoś twierdzi, że z Canona kolorki są zawsze i wszędzie extra to... po co się męczyć z Nikonem? Sprzedać to w diabły i brać Canona![]()
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 28-07-2009 o 15:02
Skontaktuj się z nami