Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie PSuje i inne gady

tak sobie czytam podpowiedzi różnych userów w różnych wątkach zarówno zdjęciowych, jak i technicznych...95% rad dotyczy PSa...bardzo jestem ciekaw, ilu radzących posiada ten program legalnie?...i jak to się ma do polityki tego forum w dziedzinie legalności oprogramowania?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Nawet jesli ktos sie przyzna, to i tak nic nie mozna mu udowodnic. Bo watpie zeby znalazl sie ktos kto poda na policje IP osoby ktora sie przyzna, a oni zadzialaja.
    Wiem ze jest to topic jedynie pogladowy i nie masz na celu wykorzystywac tych informacji, ale szczerze watpie zeby ktos sie przyznal Ja jedynie moge powiedziec ze mam na dysku gdzies instalke PS + klucz, ale nawet nie zainstalowalem. Kiedys probowalem, ale to dla mnie zbyt potezne narzedzie. Czeka na czasy kiedy bede mial czas sie nauczyc, a jak bede potrafil cos wiecej to kupie oryginal. Z reguly wlasnie tak robie, ze najpierw testuje program na kopiach nie do konca legalnych, a potem jesli stwierdze ze to jest to i ze to mi sie przyda kupuje.
    Dlaczego tak? Bo nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto, zawsze wole dotknac/przetestowac przed kupnem.
    Mam nadzieje ze konsekwencje nie beda wyciagniete
    Swoja droga, nie ma juz starego FAQ forum, czy tylko ja nie potrafie go znalezc?
    Miejsce na Twoją reklamę.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

może nie być bo forum zmienia oprogramowanie na nowe...i legalne

dla ścisłości...ja korzystam z legalnego corela 7...i kilku dodatków darmościowatych...
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Kurcze temat dobry, ciekawi mnie bardzo jak sie rozwinie..
    Miejsce na Twoją reklamę.

Domyślnie Re: PSuje i inne gady

Cytat Zamieszczone przez ALF
    tak sobie czytam podpowiedzi różnych userów w różnych wątkach zarówno zdjęciowych, jak i technicznych...95% rad dotyczy PSa...bardzo jestem ciekaw, ilu radzących posiada ten program legalnie?...i jak to się ma do polityki tego forum w dziedzinie legalności oprogramowania?
    Często do aparatu cyfrowego czy skanera w pakiecie sprzedawany jest Photoshop Elements. Jego cena 'saute' to raptem 300 zł. Może poprostu szukamy dziury w całym panie Alf?
    FED-2 + Industar 26M f2.8/50mm, FED-5 + Industar 61 L/D f2.8/52mm, Zenit TTL + Helios-44m f2/50mm. Nikon jakiś też się znajdzie.

Domyślnie

A ja od dawna używam jednej ze starszych wersji Micrografix Picture Publisher, jaką za darmo dostałem kiedyś do skanera. Wystarczyło tylko wysłać emaila i się zarejestrować. Analogicznie teraz wykorzystuję program do tworzenia menu na stronę www. Co do PSuja, którego legalną wersję miałem przez pewien czas w służbowym kompie i mogłem mu się przyjrzeć z bliska to uważam, że jest to program dla grafików, a fakt jego popularności to wyłącznie kwestia … jak to się mówi możliwości długiego testowania ….

Natomiast zobaczyłem dzisiaj, że w jednej z gazet na płycie jest testowa wersja Adobe Lightroom Beta 3, więc mam zamiar ją przetestować w kompie. Z tego co piszą o tym programie wynika, że powinno to być idealne narzędzie dla fotografów. Pozostaje tylko pytanie ile to by kosztowało? Ale gdyby tak na forum zrobić zapisy na ten program i kupić z 1000 wersji, może by cena była na naszą kieszeń?

Domyślnie Temat w temacie

Pytanie jest o tyle retoryczne, co słuszne.

Jakiś czas temu przeżyłem swoistą "odnowę moralną" i pozbyłem się (przyznaję) większości nielegali na moim komputerze. Jest jeszcze parę niedobitków, które nabędę kiedy fundusze mi na to pozwolą.

PSa nie mam. Zastanawiam się nad PSE 5, bo chodzi opinia, że to już "prawie" pełny PS. Na razie miotam się pomiędzy RSE a Lightroom Beta.

Moje pytanie - jakie są funkcje w pełnym PSie (legalnym czy nie), których absolutnie nie ma w PSE (w piątce pojawiły się już krzywe), a które mogą się przydać przeciętnemu użytkownikowi/ amatorowi.
    Jak napisał biadzi, PSE w sklepie kosztuje 3 stówki. IMHO to cena warta czystego sumienia.

ALF - jeśli moje pytanie jest za daleko od głównego tematu to daj znać - skasuję.

Paweł
    Fiat Lux

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

biadzi, wierz mi, że nie...przejrzyj te 5000 wątków, to pogadamy
    corela 11 w wersji dla studentów, nauczycieli i podobnych można kupić już za 187zł, 12 już za 240zł, więc jest tańsze oprogramowanie, ale zobacz w ilu wątkach jest mowa o tym, że triala NXa można używac w nieskończoność...itp...

PaSkal, no problem

wi_ni, mój corel pochdzi z podobnego źródła co twój MPP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wi_ni
    Co do PSuja, (..) ]to uważam, że jest to program dla grafików
    Retusz nie jest czymś, co nadeszło wraz z komputerami. Nasi dziadkowie siedzieli w ciemniach z pędzelkami i nożykami tak jak my dzisiaj z tabletowymi piórkami. I wtedy i dzisiaj trzeba było potrafić to robić, PS niewiele nas w tym wyręcza. Podstawowy retusz fotografii jest nieodłączną częścia procesu w niektórych jej dziedzinach, nie jest to kwestia mody czy techniki, ale specyfiki odbioru zdjęcia przez widza.
    Oglądając niedopracowane zdjęcie widz się pogubi, tak jak na filmie opartym na chaotycznym scenariuszu. Niby wszystko widać- ale nie wiadomo o co chodzi.

Domyślnie

ALF - obowiązuje zasada domniemania niewinności. Jest tu sporo osób, które w mniejszym czy większym stopniu bawią się w te klocki zawodowo i zwykle mają dostęp do legalnego oprogramowania, bądź sami takowe nabyli. Na forum nie ma i nie będzie przyzwolenia na propagowanie piractwa i pod tym względem jest pełna jasność - ale nie popadajmy w paranoję.
    Przykładowo - moje porady i tutoriale wykonuję przy użyciu legalnego PS 7.0, będącego moją własnością.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów