Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

Obawiam sie ze ta ostrosc to nie tylko wina obrobki. Samu uzycie unsharp mask powinno dac juz zadowalajace efetky.

Domyślnie

Ostatnie bardzo fajne. Gdyby tylko ta ostrość...
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal C. Zobacz posta
    widział ktoś na forum jakiś poradnik wyostrzania fotek po zmniejszeniu ?
    Stary i wyprobowany sposob, wielokrotnie zreszta wspominany na forum, czyli "metoda na ostrosci gloda"
    Dziala swietnie dla fotek mocno zmniejszanych i wyostrzanych na potrzeby np. stron internetowych.

Ustalasz sobie docelowa wielkosc zdjecia, np. 800pix po dluzszym boku. Mnozysz przez 1,667 i otrzymujesz wynik w przyblizeniu 1334pix. Zmniejszasz swoja fotke do otrzymanych 1334pix i dajesz dwa razy "sharpen" (normalne zwykle sharpen, nie zadne smart i unsharp). I teraz zmniejszasz finalnie swoje zdjecie do wczesniej ustalonych 800pix.
    Tylko uwaga, zeby nie przeostrzyc. Jak za bardzo pojechane wychodzi, to mozesz zakonczyc na jednym "szarpenie", ale czasem i ze trzy trzeba zapodac.

Dla mnie ta metoda dziala swietnie, ale moze ja malo wymagajacy jestem.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Straszne mydło, nie da sie oglądac.

Domyślnie

brak ostrosci i to chyba nie wina braku wyostrzenia, ostra fota tak nie wyglada po zmniejszeniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekIgnasiak Zobacz posta
    brak ostrosci i to chyba nie wina braku wyostrzenia, ostra fota tak nie wyglada po zmniejszeniu.
    też mi się tak wydaje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ostrości nie ma nigdzie, albo jest, ale na nieskończoność. Dalej od tła modelke. Gdyby ostre, 4 najlepsza.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

No to tym razem wyostrzone zgodnie z zaleceniami clusca. Mam nadzieję, że jest lepiej
    Nikon D80, 50 f/1.8, 85 f/1.8, T-na 12-24, Praktica MTL... i wiele, wiele chęci.
    Mój pierwszy w życiu blog

Domyślnie

z ostrością to mi wygląda jak spory FF obiektywu...

Domyślnie

być może masz rację, jak go kupowałem to niestety ale nie miałem pojęcia o ff czy bf, w każdym bądź razie fundusze nie pozwalają na razie na nic lepszego dlatego robie tym co jest.
    I jeszcze jedno wyostrzone
    Nikon D80, 50 f/1.8, 85 f/1.8, T-na 12-24, Praktica MTL... i wiele, wiele chęci.
    Mój pierwszy w życiu blog

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów