Szukaj
Nikon D80, 50 f/1.8, 85 f/1.8, T-na 12-24, Praktica MTL... i wiele, wiele chęci.
Mój pierwszy w życiu blog
wszystkie sa ********** nieostre. może to efekt braku wyostrzenia po zmniejszeniu. nie wiem.
dwa ostatnie świetnie zapozowane.
jedynka - kobieta wyglada na lekko przestraszoną
jedynka i dwójka - bardzo statycznie. nie podobają mi sie.
na wszystkich chyba troche światełka brakło - zwlaszcza na jedynce to przeszkadza,
bo dłonie mają inny kolor niż pozostała odkryta cześć ciała...
4. - super. gdyby ostrość była, było by super extra git.
aha, i szkoda że sepiowo. w b/w było by better - IMO
tło, cienie i takie tam... wypomną Ci zapewne inni...
sliczna kobieta.
pozdr.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Podoba mi się ostatnie, natomiast ostrość to chyba nawet w lesie nie jest(znowu będzie, że się czepiam
)
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Wiem, wiem że ostrość poszła się czesać, ale spokojnie to tylko po zmniejszeniu. Postaram sie dzisiaj po pracy przylozyc sie do obrobki, zeby ostrość była git.
P.S. widział ktoś na forum jakiś poradnik wyostrzania fotek po zmniejszeniu ? Bo to co robiłem do tej pory nie daje zadowalających efektów.
Nikon D80, 50 f/1.8, 85 f/1.8, T-na 12-24, Praktica MTL... i wiele, wiele chęci.
a gdzież ten low key jest ??![]()
3 i 4 może być ale to światło mi nie pasuje.
D700/D300s/D50
ostrość bleeee, ale 4 ****.....
Ostatnie byłoby git gdyby nie ta ostrość....
ilość światła na twarzy bardziej sugeruje high niż low key, ale obie strony to nie o to chodzi w tych technikach
pozdrawiam![]()
D300 | D80 | S17-35/2.8 | N24-70/2.8 | S70-200/2.8 | SB800 | itd
Może i nie o to chodzi, ale warsztaty były właśnie ze światła low key, stąd to się wzięło w tytule. Pokazywano nam różne strumienie światła low key, ten akurat był ostatni a mnie się najbardziej podobał. Startowaliśmy od zarysu fragmentu sylwetki aż po ukazanie całej postaci.
Dzięki wszystkim za opinie, postaram się dzisiaj podciągnąć ostrość ostatniej foty i wrzucę ją ponownie.
Pzdr
Skontaktuj się z nami