Close

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 161

Domyślnie

ja tam miałem problem tylko z nieoryginalną bateria jak wkładałem jako pierwszą było napisane że jest nie kompatybilna aparat działał O_o ,
    niema gripa w którym chowa się klapka i niema wpływu na gwarancje ...śmieszne... klapka jest demontowalna można z powrotem ją założyć chyba nie zdejmujesz gripa nagle w środku imprezy...

mcnior
    Gość

Domyślnie

właśnie miałem mozliwość przetestowanie gripa w sklepie RTV euro AGD

http://www.euro.com.pl/pojemniki-bat...bp-d5000.bhtml

Jeśli chodzi o wykonanie to wrażęnie moje było negatywne (chiński bubel), co prawda robienie zdjec w pionie jest o wiele bardziej wygodniejsze niż bez gripa,
    problem pojawia są wtedy gdy chcemy zmienic czasu naświetlania bądz otwor przesłony, ręka niestety musi spowrotem powedrować do góry,
    nie spotkałem się z gripem do Nikona d5000 który posiadałby możliwość regulacji takich ustawień, więc nasuwa sie pytanie,-po co kupowac grip ktory tak naprawde sprawdza się tylko w trybie auto. Lepiej kupić sobie drogi akomulator na wymianę.

No chyba że jest taki grip na rynku do tego modelu który posiada możliwości regulowania takich ustawień

Domyślnie

Masakra, zakupiłem grip'a na allegro, jak już się doczytałem w ewcześniejszych postach potwierdzan "chińska tandeta" i zgodzę się z powyższ wypowiedzią, że lepiej kupić sobie dodatkowy akumulator, bo dla mnie osobiście najbardziej męczące jest i będzie demontowanie tej klapki, poza tym wygląd i wykonanie zdecydowanie odbiega od towaru prezentowanego na aukcji....normalnie jestem.....yhhhhh wkurzony.

Domyślnie

mcnior mam dokładnie takiego samego jak dałeś w linku nie wiem czego wymagasz za 100pln, ale wykonanie jest na poziomie, fakt może ktoś jak ty szuka w chińskim gripie jakości / funkcji niczym ten z d700 , przypomnę że niema gripa do d5000 oryginalnego dlatego niema niczego poza spustem

taki zestawik jak masz spoko bez gripa spróbuj z 70-300 gripa kupiłem dla powiększenia aparatu = lepszego trzymania w pionie nie strzelam, a jak już się zdarzy i tak wale zwykłym spustem

sewers męczące dla ciebie jest jednorazowe zdjęcie klapki ? czy zdejmujesz gripa i zakładasz co 5 min :>

ja tam jestem zadowolony 2 baterie , lepsze trzymanie tego chciałem i to mam

Domyślnie

gripy do D5000 to wielkie nieporozumienie! właśnie pozbywam się tak aparatu jak i gripa.
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonArturo Zobacz posta
    gripy do D5000 to wielkie nieporozumienie! właśnie pozbywam się tak aparatu jak i gripa.
    podobnie jak do D40, D60, D3000 i zapewne D3100 ... z tym, że właśnie ten do D5000 jest IMO najsensowniejszy. Pomijając kwestie estetyczne, działa on poprzez kabelek dzięki czemu ma spust dwupozycyjny i nie trzeba ciągle przestawiać trybu wyzwalania migawki. Te pozostałe wymienione przeze mnie chodzą na IR - i to jest IMO dopiero nieporozumienie
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

a czy jest grip do D5k bez kabelka?
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

nie ma! bo nie ma styków w body
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

ouuuhhh...shit happens
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonArturo Zobacz posta
    nie ma! bo nie ma styków w body
    mylisz się kolego po co się wypowiadać skoro do końca nie wiesz ?

arecki51 sprawdź post#42

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów