Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: zimny czerwiec

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ała ten przepał nieco boli. poza tym jakoś mam wrażenie jakbyś w NXie pojechał na -2EV
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    ała ten przepał nieco boli. poza tym jakoś mam wrażenie jakbyś w NXie pojechał na -2EV
    nie wiem, co to jest haha

Domyślnie

Przepał, białe plamy na niebie, niezawierające informacji. Ciężko cokolwiek ocenić, z powodu koszmarnej obróbki. Przykro mi.

Domyślnie

Co do przepału to kolega wiedział bankowo o czym się rozprawia. A co do reszty, NX to Capture NX czyli program Nikona do obróbki podstawowej, ma kilka fajnych i szybkich funkcji, między innymi można korygować ekspozycję np. na -2EV, czyli trochę przyciemniać. To już wiemy co to jest

Co do zdjęcia, dobre obróbki, to te w których nie widać obróbki, przynajmniej w krajobrazie, są zdecydowanie lepsze. Ja przeszedłem drogę od kiczowatych HDRów po proste korekty.
    Budowałeś klimat grozy, to warto docenić.
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camaxtli85 Zobacz posta
    Co do przepału to kolega wiedział bankowo o czym się rozprawia. A co do reszty, NX to Capture NX czyli program Nikona do obróbki podstawowej, ma kilka fajnych i szybkich funkcji, między innymi można korygować ekspozycję np. na -2EV, czyli trochę przyciemniać. To już wiemy co to jest

Co do zdjęcia, dobre obróbki, to te w których nie widać obróbki, przynajmniej w krajobrazie, są zdecydowanie lepsze. Ja przeszedłem drogę od kiczowatych HDRów po proste korekty.
    Budowałeś klimat grozy, to warto docenić.
    próbuję w camera raw i lightroom. to głupie gadanie , ale duża część tej pracy mi się "sypła" przy ładowaniu, ale trudno.przynajmniej dowiedziałem się jak to teraz prawidłowo robić. dzięki for comments

Domyślnie

Koledzy już dużo powiedzieli. Natomiast ja jakoś nie doszukam się chyba związku tytułu z fotką. Jest dramatyzm (przynajmniej miał być) ale zimna jak nie było tak nie ma.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

dokładnie, kompresja jest naszą zmorą
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Uprawnienia umieszczania postów