Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Brecon Beacons

Domyślnie

Dla mnie jedynie bonusik.
    Reszta kadrów IMO jakaś taka nie dopracowana.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

same linie tych pagórów to kaligraficzna transcedencja

Domyślnie

transcendencja psiakrew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Bo nie umiesz. Każde zdjęcie trzeba "dopieścić", obojętnie jakie ono by nie było. Nieistotne czy jest to krajobraz, architektura, portret, itp. Jest to również niezależne od tego czy akurat udało Ci się strzelić kadr życia, czy nie. Zrzut z matrycy nigdy nie pokaże tego co widziałeś, co chcesz pokazać, lub co siedzi w twojej głowie.

Skoro masz wykształcenie plastyczne powinieneś wiedzieć o czym piszę. Separacja planów w malarstwie krajobrazu to chyba jedna z podstawowych technik, prawda? Masz sporą przewagę nad początkującymi fotografami, wykorzystaj to. Kup tablet (300zł), weź pióro do ręki i sam coś "wymaluj" na swoich fotografiach.
    mam tablet ale po fotografiach nie maluję , jednak po korektach i wyspaniu się widzę ,że masz rację co do zdjęć. A co do separacji planów i w ogole "żelaznych" reguł pejzarzu w obrazie mal.to tu jest przewrotna sprawa.Oko ludzkie jest genialne i nie szuka reguł w obrazie . Ale czego , nie wiadomo,gdyż oko z mózgiem nie zawsze się zgadzają.dodać serce i wychodzi cała ludzka anarchia hahaha

Domyślnie

ale co do tabletu małe offtopowe pytanko,jeśli się znasz... w Cs4 chodzi toto niesamowicie przy rysowaniu, fantastyczna czułość i szybkość reakcji, ale co jakiś czas mi się zacina i muszę wciąż uaktualniać klikając narzędzie.to tylko w cs4 tak się dzieje,od niedawna go mam , może czegoś nie wiem z ustawieniami ????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pike Zobacz posta
    same linie tych pagórów to kaligraficzna transcedencja
    to dobrze, czy nie?
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pike Zobacz posta
    ale co do tabletu małe offtopowe pytanko,jeśli się znasz... w Cs4 chodzi toto niesamowicie przy rysowaniu, fantastyczna czułość i szybkość reakcji, ale co jakiś czas mi się zacina i muszę wciąż uaktualniać klikając narzędzie.to tylko w cs4 tak się dzieje,od niedawna go mam , może czegoś nie wiem z ustawieniami ????
    Nie używam CS4, przykro mi. Mój Tablet to Intuos3 i nigdy nie stwarzał żadnych problemów.

Skoro się zacina, to może ma jakiś problem z komunikacją z kompem? Może spróbuj odpiąć mysz, albo ściągnąć najnowsze sterowniki. Druga opcja to soft. Ciężko powiedzieć.

T-M-S - zdjęcia dużo ciekawsze według mnie. Nie mogę uwierzyć, że ktoś się mnie słucha Osobiście jeszcze lekko podbiłbym selektywnie kolory, kontrast i podostrzył, ale je lubię "przedobrzać", więc mogę się mylić. Nauka retuszu jest niestety/stety obowiązkowa w dobie fotografii cyfrowej. Na początek polecam Scotta Kelby i uwagi dobrych pejzażystów z forum.

Domyślnie

No właśnie ja tego "przedobrzania" nie lubię
    Wg. nie 75% fotek pejzażowych które spotykam w necie jest przekombinowanych, są efektowne, nie powiem, ale ja zdecydowanie wolę nieco większą naturalność.
    Nawet jeśli w ogólnym odbiorze zdjęcie traci.
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów