Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Seria w D80

Domyślnie

tak sie niesmialo zastanawiam czy to narzekanie WCIAZ NA TO SAMO nie jest sposobemna zaistnienie, czy nabicie ilosci wypowiedzi???
    przeciez o sofcie dolaczonym czy nie dolaczonym jest za kazdym razem gdy sie pojawi nowa pucha. zawsze to samo lanie wody, zawsze identyczne uwagi.

to juz jest tak nudne ze dziwie sie, ze dyskusja w ogole na ten temat trwa.

proponuje posprzatac bo to NIE NA TEMAT ( co ma soft z seria w d80????)

przy okazji chcialem napisac ze widzialem faceta ktory mial nikona brudnego na szyi i moze byl z forum, a przechodzil obok urzedu miasta i byl w podkoszulku wiec chyba musimy o tym porozmawiac bo to malo kulturalne. a wczoraj bylem na grzybach i moj d70s mi wystarcza i jest lepszy od d200... o przepraszam to watek o d80, wiec od d80....

jak sie wam czytalo moje brednie??? pewnie tak samo jak mnie sie czytalo wasze nie na temat!!!

pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

problem tak naprawdę nie jest chyba w sofcie dołączanym do puszek, tylko w coraz to nowych systemach zapisu NEF, w sumie sam Nikon strzela sobie samobója, bo nawet najnowszy Nikon Capture 4.4.2. nie obsługuje NEF z D80, a to jest juz jednak lekceważenie klientów, którzy nabyli ten soft legalnie, a teraz tylko dokupują czy zmieniają puszkę, i w tej kwestii zgadzam się z twierdzeniem, że to dziadostwo, puszka jest dostepna juz jakiś czas, aktualizacja softu wyszła dopiero co i nadal brak obsługi nowego produktu
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie Re: Seria w D80

Cytat Zamieszczone przez Jolania
    Czytałem test na Fotopolisie i okazuje się, ze aparat nie osiąga deklarowanych przez producenta 3kl/sek. Czy to tylko feler testowanego egzemplarza, czy też u Was jest tak samo? To byłaby porażka.
    czytajac odpowiedni akapit... chlopaki niepoprawnie ustawili aparat.

Domyślnie

Nie przejmuj się wrażeniami, zwykle to kwestia ustawień (włącznoe odszumianie, włączony AF albo automatyczna ekspozycja) może prowadzić do zupełnie innych wyników.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cruncher
    ale jest...nikon poza swietnym capturem nx powinien dodawać cokolwiek co pozwoliłoby po zakupie aparatu wywołać rawy...a nie pozostawiac swoich klientów na pastwe losu.
    Też bym wolał nikon capture nx w cenie aparatu.
    Nie zgadzam się jednak z tą pastwą losu. Np. darmowy UFRAW nie jest zbyt wymagającym dla komputera programem i do czasu odłożenia na zakup nikon capture można sobie poradzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    cruncher, Nikon nikogo pod pistoletem nie trzyma - nabyć w drodze kupna co innego. Temat okrucieństwa tej firmy i jej bezbrzeżnej pazerności objawiającej się bezczelnym zdzieraniem myta za konwerter RAW był już wałkowany tyle razy, że mimo najszczerszych chęci nic nowego do tej dyskusji nie wniesiesz.

Kup sobie ów cudowny owoc recyklingu nocników z darmowym konwerterem i niech się raduje twa przebiegła dusza.
    nic dodac nic ujac... choc mozna tez powalczyc i wspierac takie inicjatywy jak http://www.openraw.org/

Domyślnie

Np. darmowy UFRAW nie jest zbyt wymagającym dla komputera programem i do czasu odłożenia na zakup nikon capture można sobie poradzić.
    UFRAW poradzi sobie z rawami D80?Skąd moge pobrac najnowsza wersje tego programu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cruncher
    Np. darmowy UFRAW nie jest zbyt wymagającym dla komputera programem i do czasu odłożenia na zakup nikon capture można sobie poradzić.
    UFRAW poradzi sobie z rawami D80?Skąd moge pobrac najnowsza wersje tego programu?
    o ile mi wiadomo to sobie poradzi (choc osobiscie bede testowal dopiero 1/10).

http://ufraw.sf.net/

Domyślnie

Co do tematu.. to tez mi sie udalo poustawiac D80, tak ze predkosc serii byla zblizona i mniejsza od 2 kl/sec. "Zmarnowalem' z 60 klatek i doszedlem, ze chodzi o odszumianie. Po wylaczeniu, predkosc zgodnie ze specyfikacja 3 kl/s.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów