Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Seria w D80

Domyślnie Seria w D80

Czytałem test na Fotopolisie i okazuje się, ze aparat nie osiąga deklarowanych przez producenta 3kl/sek. Czy to tylko feler testowanego egzemplarza, czy też u Was jest tak samo? To byłaby porażka.

Domyślnie

ja myslę, że to wpadka ich egzemplarza. miałem w rękach D80 i strzelał około 3 kl/sek. Mówię około bo nie mierzyłem ze stoperem, ale na pewno nie było to 2.
    FX

Domyślnie

Na dpreview mozna posluchac ile kl/s wyciaga D80.

link
    D800, D750 i Z6 + Tokina 17-35/4, Z50/1.8, Tamron 28-75/2.8, Nikkor 85/1.8, Samyang 135/2.0, Tamron 70-210/4, SB900, Godox 685 i 350 i zawsze za malo czasu...

Domyślnie

ja porownywalem z kumplem co ma D50 i seria jest wyraznie szybasz lustro szybciej "klika" niz jego a jak wiadomo D50 ma 2,5 kl./s

Domyślnie

Uspokoiłem się. Dalej zbieram kasiorę.

Domyślnie

Pozostaje wierzyc ze testerzy na fotopolis wiedza co robia, gdyz aby osiagnac pelna wydajnosc sprzetowa trzeba aparat wprowadzic w ten stan poprzez menu. Nie to zebym im zarzucal niekompetencje, ale byc moze czegos nie dopatrzyli, np odszumiania fot... Potem rodza sie mity i bajdy

Domyślnie

Wogle dziwny ten cały test i ocena koncowa...jak na aparat który nie oferuje w zestawie prostego i nie pamięciożernego programu do obróbki rawów ocena jest stanowczo zawyżona....co mi z lustrzanki skoro nie bede mógł wykorzystac jej potencjału bo albo mam za wlny komputer albo mnie nie stac na kupowanie programu za około 600 złotych....nikon nie popisał sie na tym polu!
    Ktos kto ma wolny komputer nie bedzie w stanie skorzystac z plików RAW...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cruncher
    Wogle dziwny ten cały test i ocena koncowa...jak na aparat który nie oferuje w zestawie prostego i nie pamięciożernego programu do obróbki rawów ocena jest stanowczo zawyżona....co mi z lustrzanki skoro nie bede mógł wykorzystac jej potencjału bo albo mam za wlny komputer albo mnie nie stac na kupowanie programu za około 600 złotych....nikon nie popisał sie na tym polu!
    Ktos kto ma wolny komputer nie bedzie w stanie skorzystac z plików RAW...
    to tak jakby testować opony z indeksem do 220 km/h i dać im kiepską notę bo Ciebie nie stać na Porsche..., fotografia cyfrowa już tak ma że nie tylko aparat się liczy, też srednio mi się to podoba, ale jakoś robię więcej zdjęć niż mógłym robić analogiem.
    ...

Domyślnie

testowi podlegal aparat a nie oprogramowanie

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów