Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie lustrzany Samyang 500 MC f/6,3

Dużo bardzo na tym forum naczytałem się o nowym fish'u tej koreańskiej firmy, natomiast o teleobiektywach nie mogę nic sensownego znaleźć. Na optycznych.pl też nic w zasadzie nie ma oprócz suchych danych. Może ktoś z Was ma taki lub podobny obiektyw i może się co nieco wypowiedzieć na jego temat.

Domyślnie

Z tym obiektywem to na D80 i podobnym bez pomiaru światła i bez AF zabawa jest przednia. Brak AF jeszcze można przeboleć, ale bez pomiaru ekspozycji to chyba tylko do statycznych ujęć. Zresztą jest też tańsza wersja 500mm f8. Mimo to ciekaw jestem efektów jeżeli ktoś już testował
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

Na zaprzyjaźnionym forum są testy:

500/6.3

500/8 preset

Pozdrawiam
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

wielkie dzięki za wskazówki...nie przyszło mi jakoś do głowy aby zajrzeć do konkurencji...

Domyślnie

Dostałem od kolegi na wikend 500/6,3... jak pogoda dopisze to coś zamieszcze do pooglądania
    D200/MB-D200 + S28/1,8 + S30/1,4 + N50/1,8 + T12-24/4 + S18-50/2,8 HSM + T28-70/2,6-2,8 + N24-120VR + N70-300VR + SB-800

Domyślnie

Super. Bardzo byłbym wdzięczny. Jestem zainteresowany tym obiektywem z wiadomych względów (cena). Nie wiem tylko czy nie jest to jedynym pozytywem tego obiektywu.

Domyślnie

Z tych dwu szkieł - lustro 500 6.3 (w praktyce 8.0) i Preset 8.0 wybrałbym zdecydowanie Preseta ze względu na lepszy obrazek i łatwiejsze ustawianie ostrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bienias Zobacz posta
    Z tym obiektywem to na D80 i podobnym bez pomiaru światła i bez AF zabawa jest przednia. Brak AF jeszcze można przeboleć, ale bez pomiaru ekspozycji to chyba tylko do statycznych ujęć. Zresztą jest też tańsza wersja 500mm f8. Mimo to ciekaw jestem efektów jeżeli ktoś już testował
    Zabawa tym lepsza jak się ma 160cm wzrostu i 48kg wagi
    Bardzo jest ciężki
    Wszystkie zdjęcia z ręki, pada okropnie a statyw w samochodzie

5m

10 m

20 m

50 m

Domyślnie

Po tych zdjęciach widać, że jednak nie tak łatwo wyostrzyć zdjęcia z ręki. Jednak mam mieszane uczucia co do tego obiektywu...miło by było jeszcze zobaczyć jakieś foty.

Domyślnie

ale tutaj nie sposób ocenić, czy łątwo sie ostrzy czy nie, ponieważ wszystkie fotki (może poza trzecią) są poruszone
    Mamiya + Sony

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów