Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Rozwalony D80 i co dalej?

Zrobiłem sobie przejażdżkę po kamienistej drodze z moim D80 na dachu auta. Efekt - zdrowo zmasakrowana obudowa po lewej stronie wyświetlacza. Obudowa pękła na całej długości lewego boku (i to podwójnie), tak, że cały tylni panel się odchyla i widać elektronikę wewnątrz. W ten tani sposób zrobiłem sobie odchylany wyświetlacz w D80

Co ciekawsze funkcjonalnie działają wszystkie przyciski na tylnym panelu. Aparat dalej robi normalne, zdrowe foty, działa wszystko poza wyświetlaczem.

Zamówiłem sobie już D90, ale teraz nie wiem, co zrobić z moim poczciwym D80. Opłaca się to naprawić? W serwisie pewnie zedrą za to niemiłosierne. Może sprzedać? A może jakieś inne pomysły?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-06-2009 o 14:41 Powód: orto. ("tylnim")

Domyślnie

Przynajmniej wiesz jak wygląda D80 w środku.

Wydaje mi się, że opłaca się go reanimować, ale poza serwisem Nikona, ale i tak tanio nie będzie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

najlepiej by było jakbys trafił do chłopaków którzy naprawiają takie rzeczy - czyli bezpośrednio do serwisantów sam mam kolege w serwisie kodaka i wziałby to od Ciebie za niezłą kase a sam zgarnałby jeszcze wiecej naprawiając inne Twoimi podzespołami ale jak tam trafić ????
    kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem, gdzie problem z trafieniem?

Domyślnie

Zerwij z niego filtr AA i rób zdjęcia w podczerwieni
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghs Zobacz posta
    Zrobiłem sobie przejażdżkę po kamienistej drodze z moim D80 na dachu auta. Efekt - zdrowo zmasakrowana obudowa po lewej stronie wyświetlacza. Obudowa pękła na całej długości lewego boku (i to podwójnie), tak, że cały tylni panel się odchyla i widać elektronikę wewnątrz. W ten tani sposób zrobiłem sobie odchylany wyświetlacz w D80

Co ciekawsze funkcjonalnie działają wszystkie przyciski na tylnym panelu. Aparat dalej robi normalne, zdrowe foty, działa wszystko poza wyświetlaczem.

Zamówiłem sobie już D90, ale teraz nie wiem, co zrobić z moim poczciwym D80. Opłaca się to naprawić? W serwisie pewnie zedrą za to niemiłosierne. Może sprzedać? A może jakieś inne pomysły?
    a moze wybuduj postumencik z strzepow gazet posklejanych wlasna slina, postaw na nim ten D80, zbierz grupe ludzi i zacznijcie sie do niego modlic a w miedzyczasie pstrykac zdjecia np. tylko wszystkiego w kolorze zielonym. A jak juz wam sie znudzi, to zawsze mozesz aparat naprawic poprzez sklejenie obudowy we wlasnym zakresie / sprzedac / dobic poprzez rzut w dal, z mostu, innego wysokiego miejsca. .

A tak na serio - moze bym nawet odkupil od Ciebie, wrzuc do gieldy z cena to pomysle.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Tak ów nieszczęśnik wygląda:

Domyślnie

Wrzuć na alledrogo, jako prawie nówka i mało używany.
    Jacek

Domyślnie

Taśma, kit będzie GIT
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

ja bym skleił kropelką a ubytki w obudowie uzupełnił czarną izolacją no i na allegro z nim jak koledzy radzą

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów