Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie ciekawa sprawa w D300

Dzisiaj w grzebałem sobie w menu żeby dostosować swojego D300 jeszcze bardziej do swoich potrzeb i zauważyłem ciekawostkę. Otóż jak wiadomo do przycisku Func. można sobie przypisać funkcję potrzebną danemu użytkownikowi. Można też przypisać inną funkcję przyciskowi podglądu (dla mniej zoriętowanych to ten nad przyciskiem Funkcyjnym) I ja chciałem zrobić taki manewr że gdy wcisnę tylko przycisk podglądu to będę miał podgląd głębi a jeśli przytrzymam przycik podglądu i będe kręcił pokrętłami to będę mógł zmieniać parametry czasu i przysłony o 1 EV (normalnie jest ustawione u mnie co 1/3EV) i teoretycznie da się to zrobić ale praktycznie NIE. Jak ustawiony jest podgląd to jest ok a jak tylko chcę ustawić dodatkowo ustawianie co 1 EV to automatycznie przycisk podglądu traci swoją funkcję. Natomiast jak ustawię to ponownie to już kasuje mi się podgląd + pokrętła i za cholerę nie mogę tego ustawić jednocześnie. Mam softa w wersji 1.10. Możecię chłopaki i dziewczyni sprawdzić czy u was jest tak samo?
    Proszę podawać wersję softu bo ja uważam że tu jest problem.
    http://saturnus1981.digart.pl
    Z ET; D340 + F180; SB-828; 1 x S, 6 x N...

Domyślnie

Mam tak samo, inne kombinacje dają taki podobny rezultat. Na wszystkich softach ( od stycznia 0 było identycznie.
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

to jest normalne, nie wszystkie funkcje custom mozna ze soba laczyc

Domyślnie

Tak samo mam 1.10 soft hehe
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

To i ja się dorzucę: Norma, zarówno w D300 jak i D700.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Mnie to cholernie irytuje że to dotyczy tylko przyciku podglądu. Mieszacnie funckji w przypadku przyciku funkcyjnego i przycisku blokady ekspozycji nie ma żadnych problemów. Chętnie bym to zgłośił do samego Nikona bo przy następnej aktualizacji softu przydałoby się to poprawić. Nie wiem tylko jak przekazać tę informację;(
    http://saturnus1981.digart.pl
    Z ET; D340 + F180; SB-828; 1 x S, 6 x N...

Domyślnie

A pewnie, że irytuje
    To być może dlatego, że to "nowa" funkcjonalność przycisku podglądu. ;-P

W starczych korpusach pod ten przycisk w ogóle nic nie dało się innego ustawić, niż podgląd głębi.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Uprawnienia umieszczania postów