system plików na karcie dobry? Może formatujesz do ntfs, a potem aparat nie może się połapać.
Szukaj
system plików na karcie dobry? Może formatujesz do ntfs, a potem aparat nie może się połapać.
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Spróbuj wrzucić na kartę jakieś zdjęcie zrobione D300 z komputera, w aparacie powinno dać się zobaczyć / obejrzeć, i wtedy spróbuj sformatować kartę z poziomu aparatu. Brzmi durnowato, ale szwagier miał kiedyś podobny problem w D60, i pomogłoNa pocieszenie - problem już nie wrócił
![]()
No wlasnie robilem juz wszystko, dziwne to. Pierwszy raz cos takiego sie wydarzylo. Bede walczyl od poniedzialku z serwisem. Ew. kupie byle jaka karte i zobacze czy na niej wystartuje.
Miałem coś takiego dawno temu w D70. Musiałem wymienić gniazdo.
Pozdrawiam
Spróbuj wykonać reset aparatu. Jest to tylko elektronika, która w różny dziwny sposób potrafi się zawiesić. Jeśli i to nie pomoże to chyba tylko serwis
A piny w gniezdzie masz na pewno wszystkie? Wiem, glupie, ale z czytnika kiedys wyszedl mi pin razem z karta... Fakt, ze to bylo jakies gowno za 20zl, a nie D300, ale juz rozne rzeczy widzialem.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
jestem ciekaw przyczyny i ewentualnego rozwiązania problemu.
Jak coś będzie wiadomo to piszcie.