Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Problem z d300

Domyślnie

system plików na karcie dobry? Może formatujesz do ntfs, a potem aparat nie może się połapać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baqers Zobacz posta
    system plików na karcie dobry? Może formatujesz do ntfs, a potem aparat nie może się połapać.
    Przecież pisał, że formatował też w aparacie, więc to nie to.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Spróbuj wrzucić na kartę jakieś zdjęcie zrobione D300 z komputera, w aparacie powinno dać się zobaczyć / obejrzeć, i wtedy spróbuj sformatować kartę z poziomu aparatu. Brzmi durnowato, ale szwagier miał kiedyś podobny problem w D60, i pomogło Na pocieszenie - problem już nie wrócił

Domyślnie

No wlasnie robilem juz wszystko, dziwne to. Pierwszy raz cos takiego sie wydarzylo. Bede walczyl od poniedzialku z serwisem. Ew. kupie byle jaka karte i zobacze czy na niej wystartuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    a patrzyłeś ten przełącznik na karcie z boku?
    To w D300 da się używać karty SD?

Zobacz w gnieździe karty w aparacie czy nie ma uszkodzonych pinów.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Miałem coś takiego dawno temu w D70. Musiałem wymienić gniazdo.
    Pozdrawiam

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Unhappy

Spróbuj wykonać reset aparatu. Jest to tylko elektronika, która w różny dziwny sposób potrafi się zawiesić. Jeśli i to nie pomoże to chyba tylko serwis

Domyślnie

A piny w gniezdzie masz na pewno wszystkie? Wiem, glupie, ale z czytnika kiedys wyszedl mi pin razem z karta... Fakt, ze to bylo jakies gowno za 20zl, a nie D300, ale juz rozne rzeczy widzialem.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

jestem ciekaw przyczyny i ewentualnego rozwiązania problemu.
    Jak coś będzie wiadomo to piszcie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów