Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Problem z d300

Domyślnie Problem z d300

Witam, mam problem z d300. Po wlozeniu karty pokazuje ze karta full a w rzeczywistosci karta jest czysta. Formatowana w aparacie, komputerze, nic.... Wciaz pokazuje full i zero. Co moze byc? Prosze o szybkie info jesli ktos ma pojecie. Serdeczne dzieki.

Domyślnie

Jka karta? producent , pojemność, symbol.

1 - karta w innym aparacie, in karta w danym aparacie i daj znać, co pokazuje.
    2- Jeżeli była w komputerze, mógł założyć folder kosza (recycled) i przechowuje tam skasowane pliki. albo katalog od odzyskiwania systemu. Poszukaj postów kolegi Deep, on pisał o programach do formatowania kart pamięci, usuwających wiekszość problemów.
    Ostatnio edytowane przez drhardware ; 12-06-2009 o 13:55
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Sprobuj ja najpierw sformatowac w kompie tym: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

Domyślnie

To wygląda mi raczej na problem z kartą, a nie z D300, jak piszesz (w tytule).
    Z innymi kartami jest tak samo?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

a patrzyłeś ten przełącznik na karcie z boku?

Domyślnie

Na 4 roznych kartach wciaz to samo. Karty normalnie daje sie formatowac i widac na nich nagrywane pliki z komputera, dzialaja idealnie ale za kazdym razem wlozenie do apratu pokazuje 0,full.
    I formatowanie nic nie daje , nawet po formatowaniu w aparacie pokazuje zero. Kurde, problem.

Domyślnie

Programik z linku takze nie dziala na to, formatowanie w innym kompie tez nic nie daje.

Domyślnie

Nikomu nic na mysl nie przychodzi co moze byc? Formatowanie nic nie daje, karty zapisuja pliki na czytniku, pokazuja zdjecia w aparacie, ale wciaz pokazuje ze 0 i full. A na karcie miejsca pelno....

Domyślnie

Firmware aparatu najnowszy?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Jeśli z każdą inną kartą masz to samo, to niestety czeka Cię serwis.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów