E tego sie akurat nie boje zanim zdazy wycelowac to ja juz bede za blisko zeby mogl strzelicuwazajcie lepiej na CCCP haubice 1000mm f/10 ddMONa![]()
Szukaj
a co ddMN robi za snajpera?
Mam takie szkiełko i powiem, że jests SUUUPER!!!! Portrety wychodzą doskonałe a o plastyczności obrazu już nie wspomnę! Natomiast mam również 50/1.8 i on do 85-ki nie ma wg mnie żadnych szans!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich!!! :P
Zaciekawiles mnie - chetnie spojrze na Twoje portrety, mogę prosic o linka?Zamieszczone przez bodekbig
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
Pierwsze sample dowodza bardzo dobrej rozdzielczosci tego szkla. Obraz jest faktycznie bardzo plastyczny, szklo swietnie rysuje. Kolory oddane fantastycznie. Nie potrafie sie odniesc do porownania z 50-tka, ale wedlug mnie do portretu ten obiektyw jest wymarzony. Ponizej dwa sample, NEF do JPG:
portret 4.11MB
Miniatura:
gadzet 3,18MB
Miniatura:
Pieknie wyszedł portret, ostrosc żyleta (az za bardzo nawet), plastyka swietna...
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
Szczegol to szkielko oddaje po prostu znakomicie... faktura pokrycia tej walizy mnie powalila. Portret faktycznie az za ostry, ale ja juz pisalem ze maniakalnie dopasowuje obraz do papieru![]()
admin, reoche sie siewieci buzia malo pudru dane na czoloale ogolnie ok... czy to szklo jest z D czy bez?
Szklo jest bez D a modelka nie byla przygotowana do sesji - przeszla wczesniej 8 godzinny dzien pracy. Rozumiem ze oceniasz jakosc szkla poprzez pryzmat jakosci sesji - moze jest w tym jakas metoda![]()
Może wszystkie 50-tki są uszkodzone?Zamieszczone przez Wini
![]()
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
Skontaktuj się z nami