Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie D700 i nowe foldery na karcie.

Szybkie pytanie mistrzowie moi...
    Dziś puszka stworzyła sobie nowy folder - sama. Nic w tym dziwnego ale dziwi mnie że uczyniła to po klapnięciu 2650 zdjęć. Poprzednie puszki (D70, D300) robiły foldery co 10000. Może nie ma to znaczenia ale mnie zdziwiło. Wiecie coś o tym?
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

a może coś w menu pogrzebałeś? a karta cały czas ta sama? nie było przekładana

Domyślnie

Karty mam dwie ale z poprzednimi puszkami miałem i po 4. Raz trafiła do D300 bez formatu ale to było kilkaset fot temu - nie wiem czy może to mieć wpływ. W menu niczego dotyczącego folderów nie zmieniałem... Szczegół niby ale lubię wiedzieć więc...
    Al "CAPONE" Bundy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Puławy

Domyślnie

Jak używasz różnych kart z tym samym aparatem albo z innymi ale w każdym masz tą samą numerację folderów to nie ma bata ... nic się nie zmienia samo. A może sam się bawiłeś z nudów i coś się poprzestawiało? bo normalnie to dopiero po przekroczeniu 9999.

Domyślnie

Wiem, że nie powinienem porównywać D50 do 700, ale w moim, jak przestawiłem w menu, aby numerował zdjęcia niezależnie od tego czy wkładam nową kartę, czy kasuje stare zdjęcia, to wówczas D50 stworzył sobie nowy folder.

Domyślnie

A stary folder puszka widzi?
    Przeskanowałbym tę kartę na okoliczność błędów, może w tym leży problem.
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Tak zupełnie bez powodu jeszcze mi się w żadnej puszce nie zdarzyło. Za to kiedyś zachciało mi się skasować pod Linuxem zdjęcia z karty wsadzonej do D70, podpiętego do kompa. Linux skasował, przy okazji chyba pomerdał coś z systemem plików na karcie. Aparat nie protestował, robił i zapisywał zdjęcia jak zwykle, ale okazało się, że każde jedno w osobnym folderze
    Kasowanie wszystkiego nic nie dawało, foldery znowu były tworzone dla każdego zdjęcia. Dopiero format pomógł.

Domyślnie

Karta jak najbardziej sprawna, nie bawiłem się menu w trakcie sesji - folder został utworzony w połowie pleneru ślubnego. Nie dotykam karty w czytniku poza zczytaniem zdjęć więc zapis czegokolwiek odpada. Zaczynam się zastanawiać czy moje body kupione jako nowe faktycznie było nowe? Są jakieś sposoby by poza opandą sprawdzić przebieg? Może to dodatkowe zabezpieczenie ? Wiem wiem - teoria spiskowa ale skoro samo się nic nie dzieje... to co jest grane?
    Ostatnio edytowane przez Al Bundy ; 09-06-2009 o 22:53
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

Przyznam, ze mi tez sie tak stalo kiedys w moim d300. Samo z siebie. Liczba zdjec nie przekroczyla 9999, a aparat sobie zrobil juz nowy folder.. Nie zastanawialam sie wtedy jednak co moze byc tego powodem, i szybko zapomnialam o tym..
    Teraz znow przypomnialam sobie o tym.. I przyznam, ze sama jestem ciekawa czemu sie tak stalo..
    d700

Domyślnie

Witam !

powiem że ja w moim D700 mam tak od początku ze robi się kilka folderów
    a-rtix
    Nikonik D 200 i kilka dziwadełek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów