Close

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 263

Wątek: repoglamour

Domyślnie

I ja się z Tobą całkowicie zgadzam Adamie. Piszę to po kolejnym ślubie który właśnie zaliczyłem i zamierzam również sporą część kadrów "pluginować". Nie widzę w tym najmniejszego błędu czy "grzechu". Gdybym lata świetlne temu miał do dyspozycji dzisiejsze możliwości pewnie teraz zajmowałbym się tą fotografią tylko z czystej przyjemności a nie z pracy dla chleba

Domyślnie

Rowniez sie zgadzam z tym co Adam napisal. Wiele fotografow jest zdania iz na dobre zdjecie sklada sie: pomysl/wizja/wrazliwosc fotografa, warsztat fotograficzny/obsluga sprzetu/wykorzystanie oraz obrobka. Kazda z tych trzech umiejetnosci to element skladowy dobrego zdjecia, tak wiec chcac tworzyc wspaniale fotografie musimy pracowac nad wszystkimi trzema umiejetnosciami.
    Reasumujac wlasciwa obrobka czyni z dobrego zdjecia jeszcze lepsze zdjecie.

Domyślnie

Jest coraz więcej osób zafascynowanych stylem repoglamour http://maciejmostowski.pl/blog/marta-i-andrzej-zajawka. Doszliśmy dziś do sytuacji, w której klient, chcąc mieć pamiątkę ze ślubu "taką jaką oferuje Adam lub Kalina", nie musi do nich docierać, bo może sobie taką sprawić u fotografa z jego miasta.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Jest coraz więcej osób zafascynowanych stylem repoglamour http://maciejmostowski.pl/blog/marta-i-andrzej-zajawka. Doszliśmy dziś do sytuacji, w której klient, chcąc mieć pamiątkę ze ślubu "taką jaką oferuje Adam lub Kalina", nie musi do nich docierać, bo może sobie taką sprawić u fotografa z jego miasta.
    Podany przez Ciebie przykład jakoś mi nie wygląda na styl ani obróbkę Adama i Kaliny. Nawet odrobinę podobny nie jest
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mi nie chodzi o fotografa i efekty jego pracy i styl (jest popyt, jest podaż). Adam mówił wielokrotnie, że daje fotografom narzędzie, które jak ktoś wykorzysta, to już jego sprawa. Skupmy się proszę na klientach, ich wrażliwości oraz świadomości dobrej fotografii. W tym kontekście, biorąc pod uwagę słuszne słowa Adama "...otóż święcie wierzę, że najlepszy obrabiacz bez dobrego kadru, czucia i umiejętności wyegzekwowania momentu, będzie tylko najlepszym obrabiaczem...", zastanawiam się, co tak naprawdę urzeka klientów w repoglamour, stylu/ nurcie, który przez wielu fotografów może być różnie rozumiany?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Chyba przede wszystkim odmienność od tego co dostają ze swoich małpek, od kolejów i wujków co to mają aparaty i "robią zdjęcia".
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Wiem, że ten wątek stary jest ale jakoś mi umknął.
    Chciałbym się odnieść do wypowiedzi z początku wątku na temat cen za kursy, że na zachodzie to plus jedno zero i to w dolarach. Może w USA tak (nie sprawdzałem) ale koszt tego kursu jest bardzo europejski. Zeszłej wiosny w Edynburgu odbył się dwudniowy kurs prowadzony przez duet: Jeff Ascough, Joe Buissink (chyba nie muszę przedstawiać ). Nawet już żonę przekonałem że warto ale wredny listonosz przyniósł mi przypomnienie, że ubezpieczenie za samochód i road tax trzeba zapłacić ;( Koszt kursu to o ile dobrze pamiętam ok 350~400GBP. Po przeliczeniu dawało to cenę niższą niż kurs pana Adama i Kaliny(!!!) Oczywiście nikomu niczego nie umniejszam, uważam że Adam i Kalina odwalają kawał świetnej roboty zarówno fotografując śluby jak i prowadząc kursy. Zresztą efekty ich pracy widać w jakości fotek tych, którzy te kursy ukończyli. Pewnie sam kiedyś się wybiorę Niemniej ceny są wysokie nawet jak na zarobki zachodnie i mówienie, że tam to o jedno zero więcej "delikatnie" mija się z prawdą (chyba, że to zero to po przecinku ).

PS. Na ceny za kursy panów Ascougha i Buissinka ludzie tutaj też narzekali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Makabra moim skromnym zdaniem to jest.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    Wiem, że ten wątek stary jest ale jakoś mi umknął.
    Chciałbym się odnieść do wypowiedzi z początku wątku na temat cen za kursy, że na zachodzie to plus jedno zero i to w dolarach. Może w USA tak (nie sprawdzałem) ale koszt tego kursu jest bardzo europejski. Zeszłej wiosny w Edynburgu odbył się dwudniowy kurs prowadzony przez duet: Jeff Ascough, Joe Buissink (chyba nie muszę przedstawiać ). Nawet już żonę przekonałem że warto ale wredny listonosz przyniósł mi przypomnienie, że ubezpieczenie za samochód i road tax trzeba zapłacić ;( Koszt kursu to o ile dobrze pamiętam ok 350~400GBP. Po przeliczeniu dawało to cenę niższą niż kurs pana Adama i Kaliny(!!!) Oczywiście nikomu niczego nie umniejszam, uważam że Adam i Kalina odwalają kawał świetnej roboty zarówno fotografując śluby jak i prowadząc kursy. Zresztą efekty ich pracy widać w jakości fotek tych, którzy te kursy ukończyli. Pewnie sam kiedyś się wybiorę Niemniej ceny są wysokie nawet jak na zarobki zachodnie i mówienie, że tam to o jedno zero więcej "delikatnie" mija się z prawdą (chyba, że to zero to po przecinku ).

PS. Na ceny za kursy panów Ascougha i Buissinka ludzie tutaj też narzekali

nie był to kurs, a mocno otwarte seminarium o charakterze wykładowym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Makabra moim skromnym zdaniem to jest.
    eee, nie jest chyba aż tak źle . Wszystkie kadry może i nie są "trafione", ale kilka fajnych by wybrał , ale pod jednym warunkiem - nie porównujmy tego materiału do materiału Adama, bo po co...
    ...
    Adamie a co Ty sądzisz o w/w galerii? Makabra czy nie?
    Ostatnio edytowane przez gtad ; 29-09-2010 o 11:08
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów