Close

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 263

Wątek: repoglamour

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genghiskhan Zobacz posta
    docelowo tez chce kupic 4x5" i czesc slubniaków robic w studio i kilka strzałów w plenerze - zalatuje to trochę masochizmem ale ja to lubię
    póki co 6x6 też daje rade i fajne efekty
    sam mam analogowego sredniaka i kazda kolejna sesje w swietle zastanym robie (nie rzadko) wylacznie nim... dodatkowo dodam, ze nie zamienilbym go na nic cyfrowego, gdyz ubostwiam jego plastyke i sposob w jaki rejestruje swiatlo co prawda zdjec z niego na blogu jeszcze nie ma, gdyz sprzet jest u mnie dopiero 2 m-ce... ale pare sesji juz zostalo wykonanych, filmy czekaja na wywlolanie, wiec niebawem zostana ujawnione
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    slajdy ślubne? tego to jeszcze nie widziałem, ale mogłoby byc bardzo ciekawe tylko w komplecie musiałbys dodawac rzutnik
    Eeee. No ja mam ze swojego ślubu slajdy! A rzutnik mam od Ciebie
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    sam mam analogowego sredniaka i kazda kolejna sesje w swietle zastanym robie (nie rzadko) wylacznie nim... dodatkowo dodam, ze nie zamienilbym go na nic cyfrowego, gdyz ubostwiam jego plastyke i sposob w jaki rejestruje swiatlo co prawda zdjec z niego na blogu jeszcze nie ma, gdyz sprzet jest u mnie dopiero 2 m-ce... ale pare sesji juz zostalo wykonanych, filmy czekaja na wywlolanie, wiec niebawem zostana ujawnione
    czekamy

Domyślnie

No fajna dyskusja powstała. Pokazuje ona nic innego, tylko różnorodność gustów fotograficznych, i naszych, i klientów kupujących te gusta.
    To czy analog wróci ...., hmmm, nie sądzę. Oczywiście wszystko jest możliwe, ale niestety realia są jakie są. Cyfra daje pewne możliwości, który nie daje analog i odwrotnie. Lecz jednak cyfra jest tańszą formą fotografii i chociażby z tego względu jest dzisiaj częściej wybierana.
    Analog vs. cyfra - pewnie kilkaset stron napisanych w tym wątku i tak nie osądziłoby co lepsze, w każdym tego słowa znaczeniu.
    Każdy niech robi na tym czym bardziej mu pasuje, tylko miejmy do siebie szacunek.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fredflinstone Zobacz posta
    Obym nie doczekał tych dni
    A to dlaczego ? Nie podjąłbyś się takiego tematu przy założeniu, że stosujemy wspólczesną estetykę ?
    Nie dałbyś rady ? Ty byś nie dał rady ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    To czy analog wróci ...., hmmm, nie sądzę. Oczywiście wszystko jest możliwe, ale niestety realia są jakie są. Cyfra daje pewne możliwości, który nie daje analog i odwrotnie. Lecz jednak cyfra jest tańszą formą fotografii i chociażby z tego względu jest dzisiaj częściej wybierana.
    Ale mi nie chodzi o to, ze analog zastapi cyfre... to sie juz nigdy nie stanie. W szczegolnosci, ze sam piszesz ze jest drozszy w kosztach utrzymania. Nie chodzi mi rowniez o to co jest czesciej wybierane - drogi towar nigdy nie bedzie czesciej wybierany. Tutaj rowzmawiamy o "repoglamour" - jak "glamour" to z definicji ekskluzywnie i drogo... A na ekskluzywny towar bedzie zawsze popyt... i to nawet w czasach kryzysu. Musisz wziac pod uwage, ze dla niektorych koszta nie graja roli... w szczegolnosci, gdy chodzi o cos wyjatkowego, a taki wlasnie jest dzien slubu. Nawet na dniach slyszalem bezposrednio od fotografa slubnego (notabene swietnego), ze sa osoby, ktore zastanawiaja sie nad dalmierzami w trakcie reportazu slubnego... co prawda na chwile obecna bardziej ze wzgledu na mozliwosci utrzymania dlugich czasow z reki - bez problemu nawet do 1/8s - a jak dalmierz, to glownie analog... no chyba, ze ktos ma fanaberie na cyfrowa Leice M8. Dlatego uwazam, ze to w koncu rozwinie sie w bardzo ciekawa forme wyrazu artystycznego... czyli bedzie bardziej "repo" i rownie dobrze "glamour" Dajmy tylko im, tzn. topowym fotografom slubnym, troche czasu az rozwina warsztat do tego stopnia, ze nie bedzie mialo znaczenia na jakim nosniku obraz jest rejestrowany... Klimat z analoga jest nie do podrobienia w zadnym programie graficznym W szczegolnosci, gdy wezniemy recznie wykonana odbitke na barycie

To jest tylko moje osobiste zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac. Ale ostatnimi czasy im wiecej interesuje sie klasyczna fotografia analogowa, takie wlasnie sa moje prywatne przemyslenia i odczucia
    regulamin

Domyślnie

nie tylko Ty tak myślisz

Sprzęt to jedno - podejście to drugie
    widziałem kiedyś rysunki osoby lubiącej strasznie mangę - rysowała w paincie, efekty szokowały - jak widac nawet bardzo prostymi narzędziami można stworzyć coś niezłego - gorzej jeśli mając wypaśny sprzęt nie potrafimy go wykorzystać - powinno się wtedy go oddawać bardziej potrzebującym talentom

Ostatnio oglądałem kilka filmów przedstawiających prace topowych reporterów ślubnych - jedni biegają z lufami, innym styka mały dyskretny sprzęt
    Wszystko zależy od klienta czego wymaga, zależy od każdego z nas - jaką drogą idzie - według mnie dobry repo ślubny można spokojnie zrobić na kilku rolkach 35mm - 2ma obiektywami, bez całej masy toreb itp badziewi, które przeszkadzają
    Inna sprawą są dla mnie plenery - gdzie sam chętnie sięgam po cyfrę - można się wyszaleć
    Im więcej wiem o tym biznesie tym bardziej mi się to przestaje podobać...wszystko jest pokręcone straszliwie - prostą sprawę mają jedynie pstrykacze za 300-400zł, którzy oddaja "gotowy materiał" dnia drugiego na poprawinach
    Nawet w akcie desperacji bym się nie podjął takiego kiczu

Rycerz
    Gość

Domyślnie

pewnie to znacie ale tu jest i analogowo i cyfrowo http://whitesmokestudio.pl/blog/

Domyślnie

to co robia Smoki bardzo, ale to bardzo do mnie przemawia sa swietnymi reporterami i ich obrobka bardzo mi pasuje jestes pewien, ze oni robia rowniez na analogu? do tej pory nie slyszalem aby tak bylo...
    regulamin

Rycerz
    Gość

Domyślnie

pewnie nie robią tego za dużo ale masz cytat: "Poniżej kilka zdjęć z sesji – po części analogowych" http://whitesmokestudio.pl/blog/inde...welina-michal/

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów