Close

Strona 20 z 27 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 263

Wątek: repoglamour

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genghiskhan Zobacz posta
    Ile ludzi potrafi zrobić zdjęcie takim sprzętem, ile potrafi wywołać film, a później zrobić samemu odbitkę na barycie?
    to jeszcze zapytaj ilu własnoręcznie pójdzie zatłuc świniaka i przerobi go na pieczyste czy szynke. i skoro nie umieją czy oznacza to że są nieudacznikami
    a na kliszy kilka lat walczyłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    a na kliszy kilka lat walczyłem
    No tak Jacku, ale powiedz sam obiektywnie jakie to ma dzisiaj znaczenie w odniesieniu oczywiście do fotografii cyfrowej, fotografii ślubnej, no i wreszcie do oceny, kto jakim jest fotografem?
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    No tak Jacku, ale powiedz sam obiektywnie jakie to ma dzisiaj znaczenie w odniesieniu oczywiście do fotografii cyfrowej, fotografii ślubnej, no i wreszcie do oceny, kto jakim jest fotografem?
    oczywiście żadne aczkolwiek dla niektórych cyfra to dalej czort wcielony i swą nieumiejetność obsłużenia komputera i programów graficznych dalej tłumaczą doskonałością filmu.
    tak więc pisząc :Ile ludzi potrafi zrobić zdjęcie takim sprzętem, ile potrafi wywołać film, a później zrobić samemu odbitkę na barycie? stawia genghiskhan tych nieszczęśników niedoświadczonych analogami na z góry przegranych pozycjach w świecie fotografii co jednak w połączeniu ze zdjęciami które można obejrzeć w różnych galeriach wygląda na całkowitą bzdurę. bo efekty pracy cyfrowej w polączeniu ze znajomością szopa powalają na kolana

Domyślnie

Hehe wkurzeni jesteście, że świat idzie do przodu a analogowy stoją w miejscu owszem jest ciemnia ale cyfrowa, owszem jest negatyw, ale cyfrowy i owszem wywołuję się go w cyfrowej ciemni - niech ktoś spróbuje tej sztuki!

Domyślnie

próbuje cały czas jest o wiele prościej, taka zabawa w boga...skoro reportaż to powinien być w miarę uczciwy, z drugiej strony panna młoda sie skrzywi jak się jej syfka nie wyplamkuje...
    Nie twierdze, że ten kto nie robił analogiem i nie umie może się schować do piwnicy.
    czemu robię analogiem? trwałość....wiem jaką ma - cyfra niestety nie ma przetestowanej trwałości bo kilka lat temu się narodziła...
    dobrze zrobiona odbitka z cyfry też wytrzyma - ale czy tyle co dobra odbitka na barycie nie jestem w stanie stwierdzić....
    za 30-40 lat płytka dvd z fotami nie będzie nadawała się do niczego....negatywy będą jak nowe
    druga sprawa - aby osiągnąć efekty jakie daje analog często trzeba gmyrać godzinami w szopie, podczas gdy analog robi to sam
    co do warsztatów, jak nie w tym roku to pójdę na nie pewnie w przyszłym
    nie ukrywam, że przyda mi się zastrzyk ślubnej wiedzy w pigułce - jeśli podawana przez tych z górnej półki to czemu nie
    kasa jest do przełknięcia 1700zl to nie tak dużo
    Osobna sprawa to dyskusje na forum. Wszędzie to samo. Myślałem, że tu jest inaczej Wcześniej dużo siedziałem na purepc.pl - w necie jednak nie ma już chyba miejsc gdzie można na spokojnie podzielić się swoimi spostrzeżeniami...

pozdr

Domyślnie

klasyczna fotografia analogowa jeszcze wroci wielkimi krokami... nawet taka slubna kiedys nie bylo repoglamour... kiedys nikt na stronie nie pokazywal calosciowek... dojdzie do tego, ze topowi fotografowie slubni siegna po analoga, aby miec cos czym bedzie mozna sie wyroznic z tlumu zobaczycie
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    klasyczna fotografia analogowa jeszcze wroci wielkimi krokami... nawet taka slubna ...
    O, jeszcze wiele rzeczy wróci Choćby ślubne główki w owalnej ramie nad łóżkiem - kto się założy ? W fotografii jak w modzie; wszystko już było. Jest tylko pokazywane w ciągle nowy sposób

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanoosh Zobacz posta
    Choćby ślubne główki w owalnej ramie nad łóżkiem - kto się założy ?
    Obym nie doczekał tych dni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genghiskhan Zobacz posta
    druga sprawa - aby osiągnąć efekty jakie daje analog często trzeba gmyrać godzinami w szopie, podczas gdy analog robi to sam pozdr
    Skąd masz te informacje?
    Jeśli z forum, to znaczy, że moderacja nie daje rady ze zjawiskiem, które ostatnio strasznie się nasiliło - jest mnóstwo postów w tonie informacyjnym od osób, które faktycznie nie znają tematu. To jest masowe i w działach sprzętowych i fotograficznych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    ... dojdzie do tego, ze topowi fotografowie slubni siegna po analoga, aby miec cos czym bedzie mozna sie wyroznic z tlumu zobaczycie
    proponowałem nie jednej parze podczas pleneru dodatkowe zdjęcia na slajdzie - zero zainteresowania. Pewnie dlatego że nigdy "ściany" nie widzieli. Mam nadzieję że kiedyś znajdą się chętni, a zdjęcia oglądane na ścianie wywalą z kapci całą rodzinę i znajomych - a na cyfrowe jpg'i oglądane na kompie czy TV będą patrzeć już tylko z pogardą

Strona 20 z 27 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów