Close

Strona 16 z 27 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 263

Wątek: repoglamour

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raflik Zobacz posta
    Witam wszystkich .
    Powiem szczerze zdjęcia ich wykonania zapierają dech w piersiach i to każdy mi przyzna .
    Zdecydowanie nie każdy..... Nie czytałem wątku ale powiem swoje. Duet zdjęcia robi fajne ale do omdlenia na ich widok to mi osobiście daleko. IMO to już jest jechanie na opinii. Widziałem sporo zdjęć, nawet na tutejszym forum, które spokojnie mogą rywalizować ze wspomnianym duetem i czasem nie będą miały problemu z wyjściem z takiego zestawienia zwycięsko

Domyślnie

A mi się zdjęcia AT i Kaliny podobają. Ba, uważam, że są nietuzinkowe i rzucają nowe spojrzenie na fotografię ślubną... w pewnych rejonach Polski (czy wypracowali nowy styl to już inna sprawa, nie mnie się wypowiadać).

Pzdr, PP
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Zdjęcie to kadr, dusza, zauważenie chwili. A tego nie da się nauczyć od nikogo na żadnych warsztatach, tak samo jak żadna szkoła wokalna nie stworzy z Dody artystki-wokalistki.
    Albo ma się to "coś" i warsztaty mogą jedynie pomóc, albo nie i tyle.
    Jednak przy dzisiejszej dostępności materiałów edukacyjnych w sieci, przy tylu otwartych galeriach fotograficznych ze świetnymi zdjęciami można samemu uczyć się od mistrzów. Pytać siebie: dlaczego ja jeszcze nie potrafię zrobić takiego zdjęcia? Jak mogło być ono zrobione? I spróbować samemu.
    A pieniądze zamiast na warsztaty przeznaczyć na lepsze obiektywy, bo bez tego ani rusz.

PS. mnie się zdjęcia AT i Kaliny podobają
    Ostatnio edytowane przez korsarz ; 05-08-2009 o 23:22

Domyślnie

A ja powiem krótko Adamie T. kiedy następny kurs???
    Przeczytałem prawie każdy post w tym wątku (prawie, bo sporo jest też tu niepotzrebnych zdań) i powiem tyle, każda ciekawie zapowiadająca się dyskusja na tym forum kończy się tu zwadami! bo zazdrościcie sobie nawzajem pewnych rzeczy, chociaż wszyscy w jakimś stopniu macie talent do robienia fotek! Osobiście na miejscu Adama po sporej ilości godzin siedzenia i patentowania swojego stylu nigdy bym go ot tak nie sprzedał nawet za 3tyś od klienta ! (mam jednak nadzieję, że cena kursu nie urośnie tak bardzo )

Tak naprawdę jakim kto jest fotografem widać po jego osiągnięciach, mamy tu sporo 20/30 letnich fotografów, których nikt się nie czepia wiecie czemu? bo są przeciętni, oczywiście w swoim fachu są świetni, ale każdy widzi że zagrożenia nie ma więc jest luuuzzz Obserwuję jednak co piszecie o A. i K. i jakie teksty sypiecie niby nie obraźliwe, ale każdy wie o co chodzi - to zaczynam się zastanawiać czemu??? gdyby prace Adama były przeciętne nie było by mowy o nim tutaj, ani pewnie tego wątku jednak wydaje mi się, że tak bardzo boicie się jego stylu, że próbujecie go zmiażdżyć a to oznacza że jest na tyle dobry że budzi kontrowersje, bo nie fotografuje jak inni od 20/30 lat!!! a osiągną już swój sukces i jest z tego zadowolony. Nie podoba się komuś jego styl, wystarczy napisać sorry A. ale to nie to - szukam kogoś kto na moim weselu jednak zrobi inny materiał i luz. Piszę w osobie klienta, bo przecież inny kolega po fachu nie powinien pisać " oj stary, ale cukierek weź przestań i zacznij robić normalne foty jak wszyscy"
    Ech powiem Wam, że takie wątki tak naprawdę jeszcze bardziej ułatwią wypłynąć tym geniuszom to jest jak z polityką im o kimś głośniej tym lepiej, A. zapewne tego nie chciał, ale napewno mu to nie zaszkodzi
    Przypominam sobie wątek o kolorach z 5D też było ciekawie !

Domyślnie

Podlozem tej calej dyskusji nie sa nawet zdjecia jako takie, ale to co za nimi idzie czyli rozpoznawalnosc i pieniadze... i tutaj jest pies pogrzebany. Warto zwrocic uwage, ze tych dyskusji i kontrowersji bylo sporo mniej zanim pojawila sie oferta warsztatowa. Nie bolalo tak mocno, ze ktos robi dobre zdjecia, boli mocno kolegow niektorych, ze ktos teraz na tym zarabia (i to nie na klientach, ale innych fotografach). Klasyczna polska mentalnosc przejawiajaca sie w tym, ze lepiej zeby jemu zabrano niz, zebym ja tez mial. Smutne.

Dziwne to wszystko, bo w cywilizowanym swiecie roznego rodzaju szkolenia/warsztaty organizowane przez profesjonalistow czy tez znanych w swojej branzy fotografow to najnormalniejsza rzecz na swiecie... i ja bym sobie zyczyl, zeby warsztatow tego typu organizowanych przez fotografow specjalizujacych sie w roznych dziedzinach i dobrych w tym co robia bylo coraz wiecej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    Gdzie te czasy gdzie spośród "czeladników" wybierało się mistrzów, teraz wszyscy ogłaszają się samozwańczymi mistrzami, tylko "czeladników" nie ma..
    Tak... para moich przyjaciół właśnie się przygotowuje do ślubu, pokazali mi na płycie zdjęcia jakie mieli zrobione ich znajomi przez jednego z "mistrzów" uznanych w środowisku jednego z największych miast w Polsce.
    Na płycie było grubo ponad 300 zdjęć z czego ja (laik, nie-artysta, beztalencie itd) wybrałbym może z 20 nadających się do pokazania komukolwiek. 95% zdjęć nie poddanych jakiejkolwiek obróbce, szkolne błędy, brak jakiegokolwiek przemyslenia kadru, nudne i statyczne pozy w plenerze, byle jak oświetlone, byle jak sfotografowana ceremonia, po 5-6 zdjęć z tego samego ujęcia sfotografowanego w odstępie 1-2 sekundowym, plener w pięknych wnętrzach Pałacu Poznańskich zupełnie bez wykorzystania potencjału miejsca.
    Wielu z userów którzy zadawali tu na forum pytania pt. "jaki obiektyw na śluby" wyprodukowało o niebo lepsze zdjęcia.
    I to wszystko za cenę grubo powyżej 2tys.

Więc jeśli tylko takie warsztaty spowodują że Młodzi dostaną lepsze prace to ja jestem ZA, a takich "Mistrzów" powinno się tam wysyłać z ustawowego obowiązku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    95% zdjęć nie poddanych jakiejkolwiek obróbce, szkolne błędy, brak jakiegokolwiek przemyslenia kadru, nudne i statyczne pozy w plenerze, byle jak oświetlone, byle jak sfotografowana ceremonia, po 5-6 zdjęć z tego samego ujęcia sfotografowanego w odstępie 1-2 sekundowym, plener w pięknych wnętrzach Pałacu Poznańskich zupełnie bez wykorzystania potencjału miejsca.
    To jest kolejna sprawa - często właśnie taki "miszczó" jeden z drugim dostaje piany na widok zdjęć trzcionkokalinistycznych, bo budzą w nich grozę - wcześniej rąbali sobie radośnie cały ślubik na negatywiku, a później w jotpegach, zanosili roleczkę czy tam karteczkę do minilabu i co Bóg dał - młodzi dostawali.

I nagle trzeba naumieć się nowych sztuczek, nakupować komputerów, monitorów, kalibratorów, tabletów, fotoszopów i inszych szatańskich wynalazków, a następnie godzinami rzeźbić w arcydziełach, które się popełniło było.

Mało radosna wizja - praca to chamski sport, a starym lisom trudno się nauczyć nowych sztuczek. Tymczasem młodzi naoglądają się po internetach jakichś zakichanych Repoglamurów, przychodzą i też sobie winszują zdjęcia na perłowo-pastelowo z zasmażką, pianką i bitą śmietanką...

Domyślnie

Hehe no i co?? najpierw piszecie że kicz a potem, że wszyscy pytają o ten kicz - czyli jest fajny?? A. i K. zawyżyli poziom foto ślubny ?? czy zaniżyli? a jeśli zawyżyli bo wszyscy pytają to co??? reszta na kurs do nich
    P.s.
    i teraz będzie że zmowa

Dajcie spokój, Adam pokazał całościówki, wszystko jest na jednym poziomie, robi tak jak umie, bierze pewnie za to niezłą kasę więc rynku nie psuje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To jest kolejna sprawa - często właśnie taki "miszczó" jeden z drugim dostaje piany na widok zdjęć trzcionkokalinistycznych, bo budzą w nich grozę - wcześniej rąbali sobie radośnie cały ślubik na negatywiku, a później w jotpegach, zanosili roleczkę czy tam karteczkę do minilabu i co Bóg dał - młodzi dostawali.

I nagle trzeba naumieć się nowych sztuczek, nakupować komputerów, monitorów, kalibratorów, tabletów, fotoszopów i inszych szatańskich wynalazków, a następnie godzinami rzeźbić w arcydziełach, które się popełniło było.

Mało radosna wizja - praca to chamski sport, a starym lisom trudno się nauczyć nowych sztuczek. Tymczasem młodzi naoglądają się po internetach jakichś zakichanych Repoglamurów, przychodzą i też sobie winszują zdjęcia na perłowo-pastelowo z zasmażką, pianką i bitą śmietanką...
    Wyjąłeś mi to z ust Również zauważyłem, że osoby na forach blogach (te nie anonimowe) w większości to starzy wyjadacze, którzy zjedli na tym zęby produkując hurtem typowe kotlety z pozami plenerowymi na tzw. "baczność". Robili to przez 10-15 lat i było dobrze. Teraz okazuje się, że coraz więcej nowej krwi wpływa do fotograficznego krwiobiegu. Nowa, świeża krew, z nowym podejściem, nową świeżą wizją. I ta świeża krew ośmiela się "niszczyć" porządek świata fotografii swoimi zdjęciami. Ale to nie jest najgorsze. Najgorsze jest to, że "psują" oni klientów, odbiorców zdjęć. Teraz już sporo ludzi woli takie zdjęcia niż klasyczne typowe i to wkurza najbardziej.
    Ostatnio edytowane przez AlieN_dwa ; 06-08-2009 o 11:00
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

wątek o marudzeniu widzę
    marudzą ci co by chcieli a nie wiedzą jak
    marudzą ci co wiedzą jak ale nie wiedzą czy to na pewno dobrze
    marudzą ci co nie wiedzą jak i nie chcą wiedzieć bo im dobrze z tym jak teraz robią
    ech skrzętny ten naród...

Strona 16 z 27 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów